20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDâmboviţa: Circulaţie închisă pe DN61, în zona unui pod peste Argeş, din...

Dâmboviţa: Circulaţie închisă pe DN61, în zona unui pod peste Argeş, din cauza posibilelor viituri

Circulaţia rutieră pe DN 61, în zona podului de pe râul Argeş, din localitatea dâmboviţeană, a fost închisă joi şi deviată pe o rută ocolitoare, măsura fiind luată ca urmare a atenţionării venite din partea Direcţiei Ape Argeş-Vedea de cod galben de viituri şi din cauză că podul a ieşit din garanţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, traficul greu şi uşor se vor desfăşura în această perioadă pe o rută ocolitoare, cu restricţie pentru autovehiculele în greutate de peste 16 tone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Circulaţia rutieră a fost închisă în zona podului care traversează râul Argeş, aceasta putând fi reluată după finalizarea studiului tehnic de rezistenţă al podului, atunci când specialiştii Secţiei Drumuri Naţionale şi ai Direcţiei de Ape vor considera că şoferii nu vor fi puşi în pericol. Astfel, atât traficul greu, cât şi cel uşor se vor desfăşura în această perioadă pe ruta ocolitoare DJ 401 A, Mogoşani – Drumul Comunal 74 prin localităţile Zăvoiu şi Greci până la Petreşti, un traseu mai lung cu opt – nouă kilometri decât ruta tradiţională şi cu restricţii pentru autovehiculele de peste 16 tone”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Pe de altă parte, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Runcu a informat că în satul Siliştea vijelia a avariat patru acoperişuri ale unor locuinţe, etajul şi acoperişul unei case din lemn aflate în construcţie, două podeţe, o sută de metri de reţea electrică şi 180 de metri de reţea de telefonie, precum şi 350 de metri cubi de material lemnos, pomi fructiferi şi arbori.

În satul Brebu, au fost avariate acoperişurile a trei locuinţe şi acoperişul Căminului Cultural, în timp ce în comuna Costeştii din Vale, la Şcoala cu clasele I – IV Merişu, a fost desprinsă tabla de pe acoperiş pe aproximativ 20 de metri pătraţi, iar la Grădiniţa din satul Costeştii din Vale, pe o suprafaţă de zece metri pătraţi.

Cele mai citite

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...
Ultima oră
Pe aceeași temă