20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialDacian Cioloş, despre Raluca Prună: îşi face foarte bine treaba şi o...

Dacian Cioloş, despre Raluca Prună: îşi face foarte bine treaba şi o susţin

Premierul Dacian Cioloş a precizat miercuri că nu şi-a pus niciodată problema remanierii ministrului Justiţiei, Raluca Prună, afirmând că o susţine pentru că "îşi face bine treaba". 

"Doamna Raluca Prună… nu mi-am pus niciodată problema unei remanieri. Eu consider că dânsa îşi asumă cu curaj responsabilitatea pe care o are în calitate de ministru al Justiţiei. Este o poziţie complicată, mai ales la noi în România, unde avem atâtea păreri legate despre modul în care Justiţia trebuie sau nu să îşi facă treaba. Dânsa are acolo nişte responsabilităţi să asigure respectarea legii, să asigure existenţa unei legislaţii bune şi consistente. Din punctul meu de vedere, dânsa îşi face foarte bine treaba şi o susţin", a declarat Cioloş la TVR, potrivit Agerpres. 

În ceea ce îl priveşte pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost obiectul unei moţiuni simple în Parlament, premierul a afirmat că a avut o discuţie cu acesta după moţiune şi i-a "pus foarte clar în vedere ce are de făcut". 

"La Agricultură a fost o moţiune simplă care a fost votată şi am luat foarte în serios conţinutul acelei moţiuni, în ciuda faptului că au fost întârzieri încă de anul trecut în pregătirea sistemului software pentru plata subvenţiilor. S-au luat nişte decizii cu întârziere pentru că, sigur, fostul ministru al Agriculturii a vrut să aibă mai multe consultări cu agricultorii, dar asta a dus la anumite întârzieri în deciziile privind schemele de subvenţii pentru agricultori şi apoi decizii şi întârzieri în lanţ în realizarea softului. S-au accelerat lucrurile, plăţile directe la hectar au fost realizate deja în proporţie de peste 95%, peste 1,4 miliarde de euro au fost plătite şi sunt acum în curs de plată şi celelalte subvenţii pe diferite sectoare, mai ales pe domeniul animal unde vrem să accelerăm lucrurile. Deci domnul ministru ştie foarte bine ce are de făcut. Pe mine mă interesează acolo în primul rând performanţa. Am avut o discuţie cu dânsul după această moţiune. I-am pus foarte clar în vedere ce are de făcut şi i-am cerut să şi comunice pe măsură ce apar progrese", a mai precizat prim ministrul. 

Prim-ministrul a adăugat că nu a negociat schimbările celor patru miniştri operate marţi şi că i-a anunţat pe liderii celor două mari partide de intenţia sa cu puţin timp înainte de a face anunţul. 

Premierul Dacian Cioloş i-a schimbat din funcţie pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi pe ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu. Ei vor fi înlocuiţi cu Marius Dumitru – Educaţie, Sorin Buşe – Transporturi, Maria Ligor – Departamentul pentru relaţiile cu românii de pretutindeni. La Ministerul Comunicaţiilor va fi numit interimar şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache. 

Cele mai citite

Turcia vrea ca aderarea Suediei şi Finlandei la NATO să-i aducă „măsuri concrete” legate de securitate

Turcia nu-şi va da acordul pentru aderarea Suediei şi Finlandei la NATO fără să obţină "măsuri concrete" din partea lor privind preocupările sale legate...

Spania a găsit 59 de cazuri de variola maimuței și va lua vaccinuri pentru a o combate cu ajutorul UE

Spania a detectat miercuri un total de 59 de cazuri de variola maimuței şi va comanda vaccinuri şi antivirale printr-o achiziţie în grup a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

UPDATE, ora 14:50: Ucraina trebuie să fie capabilă să negocieze cu Rusia de pe o poziţie de forţă, astfel încât Moscova să nu fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă