11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis vrea trei trofee anul acesta

CVM Tomis vrea trei trofee anul acesta

Vacanţă scurtă la CVM Tomis Constanţa. De ieri, toţi voleibaliştii constănţenilor au revenit la pregătiri şi aseară au jucat deja primul meci de pregătire, contra bulgarilor de la Dobrich, adversar tradiţional deja în perioada de acumulări. Sezonul de primăvară se anunţă unul extrem de încărcat, dar toată lumea pariază pe o triplă istorică: titlul, Cupa Românei şi Cupa CEV.

Efectiv complet la Dobrich

Campionii României s-au reunit pe 2 ianuarie, la Constanţa, şi imediat au plecat către Dobrich, oraşul bulgar devenind gazda obişnuită pentru voleibaliştii constănţeni. Iniţial, n-au mers în Bulgaria spaniolul Rodriguez Calderon, slovacul Nemec şi… bulgarul Zhekov, toţi implicaţi în acţiuni ale echipelor naţionale, dar începând de ieri au intrat şi ei în programul normal al echipei. Până pe 18 ianuarie, când se dă startul returului în Divizia A1, voleibaliştii constănţeni vor încerca să elimine şi ultimele erori din jocul colectiv, pentru că 2014 se vrea un sezon de excepţie.

„Ne propunem realizarea triplei, mai ales că avem şansa de a juca finala Cupei CEV pe propriul teren, ceea ce este o oportunitate unică pentru suporterul constănţean. Din păcate pentru jucători, la Constanţa nu există jumătăţi de măsură şi tradiţia obligă la obiective înalte, astfel că şi pe plan intern nici nu se poate discuta de altceva decât de titlu şi cupă. Va fi o primăvară încinsă, cu meciuri pe muchie de cuţit, dar cred că CVM este favorită din toate punctele de vedere pentru a câştiga titlul neoficial din sezonul regulat cât şi pe cel oficial după play-off”, ne-a declarat directorul sportiv al clubului constănţean, Serhan Cadâr.

Europa la picioare?

Calificarea în Cupa CEV a trezit spiritul războinic la Constanţa, iar tragerea la sorţi a meciurilor din Challenge Round şi Final Round a mărit şi mai mult doza de optimism din lotul marinarilor. Cea mai bună echipă aliniată vreodată de CVM a picat cu învingătoarea dintre CVC Gabrovo (Bulgaria) şi MMP Ankara (Turcia), adică două echipe învinse de constănţeni în acest sezon, într-o perioadă în care încă se făceau experimente. În mod normal, CVM nu va avea probleme majore în a se impune, mai ales că returul are loc acasă, şi ar trebui să se facă deja planuri pentru semifinalele Cupei CEV, acolo unde ar putea da peste o altă echipă coborâtă din Liga Campionilor: Paris Volley. Francezii, evident dintr-o altă categorie decât turcii şi bulgarii, treuie însă să treacă de învingătoarea dintre TVIngersoll Buhl şi PAOK Salonic, misiune aparent facilă după calculele hârtiei.

„Pentu noi sorţii n-au fost răi. Sunt aproape şase luni de la meciurile contra celor doi posibili adversari şi meciurile par uşoare, dar nu luăm la preţ de matineu niciun adversar. Cu siguranţă vom avea reprezentanţi la cele două meciuri dintre ei (15 şi 22 ianuarie – n.r.), astfel încât la startul lunii februarie să aveam toate datele despre adversar şi să facem partide cât mai bune. Trebuie să profităm de şansa pe care o aveam şi să aducem Cupa CEV la Constanţa”, ne-a spus Serhan Cadâr.

LOT

Vine şi Laza?

Pentru returul Diviziei A1, lotul constănţenilor va fi „întărit” cu Martin Nemec, internaţionalul slovac fiind înscris în lotul oficial încă de marţi, dar constănţenii mai duc tratative surpriză cu fostul internaţional Andrei Laza, component al echipei campioane de anul trecut. „Nu pleacă nimeni, şi asta este o certitudine. Dacă dorim rezultate, trebuie să avem o constanţă legată de lot, mai ales în pauza competiţională. Avem însă tratative deschise pentru întăriri şi primul nume pe care îl pot dezvălui este Andrei Laza. Este un jucător care poate ajuta CVM şi pe care CVM îl poate ajuta într-un moment mai dificil al carierei sale. A mers în Franţa, nu s-a acomodat, şi acum ar dori să revină la noi. Ştie sistemul, deci nu este o opţiunea riscantă, astfel că dacă ne vom înţelege, putem colabora din nou”, ne-a explicat directorul sportiv, care nu a exclus nici apariţia altor surprize în lot, pentru că „este greu să refuzi o echipă care îţi poate oferi şansa de a juca pentru câştigarea unui trofeu european, fie el şi Cupa CEV”.

4 înfrângeri a înregistrat CVM Tomis în sezonul de toamnă, campionii reuşind însă şi 13 succese.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă