11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis vrea finală în minim de seturi

CVM Tomis vrea finală în minim de seturi

Sezonul 2013-2014 se apropie de final, iar voleibaliştii de la CVM Tomis Constanţa sunt aproape de un nou event. După ce au câştigat fără să se agite prea mult Cupa României, elevii lui Martin Stoev intră astăzi în teren pentru 3-0 la general cu Dinamo, rival etern, dar departe de nivelul atins în acest moment de constănţeni. Pe litoral, CVM s-a impus cu un dublu 3-0 la finalul săptămânii trecute, aşa că un succes astăzi nu este exclus, optimismul din tabăra constănţeană fiind la cele mai înalte cote.

„Mergem să ne impunem în trei seturi şi băieţii ştiu asta. Ca să glumim puţin, trebuie să facem acest lucru pentru că avem echipă calificată la turneul final de mini-volei şi autocarul trebuie să revină urgent la Constanţa pentru a pleca spre Fălticeni cu micii voleibalişti. La acest moment Dinamo nu ne poate pune probleme reale, iar echipa noastră este mai pregătită ca oricând să se impună fără emoţii. Eu unul oricum nu le am”, ne-a spus managerul Serhan Cadâr.

Astfel, CVM şi-a propus să-şi prelungească perioada de odihnă, cealaltă semifinală find mult mai strânsă, diferenţa de valoare dintre Zalău şi Craiova fiind una mult mai mică decât în cazul partidei dintre Constanţa şi Dinamo.

„Vom avea o pauză de aproape două săptămâni dacă rezolvăm problema calificării încă de mâine (astăzi – n.r.), iar asta poate fi şi benefic, dar şi periculos. În Cupă ne-am reglat puţin cam greu după o pauză destul de lungă care a urmat unei serii încinse, dar am încredere că indiferent cine va fi adversara noastră din finală, lucrurile se vor rezolva relativ uşor. momentan, Craiova pare favorită, dar nici Zalăul nu este exclus din calcule”, ne-a explicat managerul.

Juniorii au făcut prăpăd în liga secundă

Că CVM Tomis a ajuns la un nivel dorit de toată lumea în acest an o demonstrează şi evoluţiile fantastice ale formaţiei de juniori care a câştigat eşalonul secund, lucru total ieşit din comun. Micii marinari, care trimit şapte jucători la naţionala de juniori ce se va bate pentru calificarea la Campionatul European, s-au impus chiar cu lejeritate în cea de-a doua competiţie naţională, fapt ce arată că proiectul prin care se doreşte ca CVM să alinieze un lot competitiv format în totalitate din jucători români, nu este departe de a fi finalizat.

„Am promovat cu a doua echipă şi am fi de-a dreptul meschini să spunem că nu suntem satisfăcuţi. Băieţii au jucat exemplar într-o divizie unde sunt destule echipe bune şi unde au putut progresa având şi rezultate. Am certitudinea că mulţi dintre ei vor ajunge voleibalişti de calitate pentru Românie şi, de ce nu, la nivel continental, dar asta numai cu multă muncă”, a punctat managerul.

 

AMINTIRI

Regrete europene

Subiectul Europa rămâne cel mai dureros din acest an pentru că toată lumea realizează ce şansă s-a ratat în meciul cu Paris Volley, mai ales că nu se ştie dacă o asemenea oportunitate va mai apărea în calea voleiului comânesc.

„Cheltuielile sunt din ce în ce mai mari, mai ales la nivel continental, iar asta se va reflecta mult în componenţa unor loturi de jucători. Se preconizează creşteri de baremuri la arbitri, creşteri de cheltuieli cu transport şi cazare şi nu se ştie cum va fi parcursul european de la anul. Avem în continuare păreri de rău, iar dacă ne uităm că Paris a câştigat cupa CEV iar Halkbank şi Wegiel au terminat pe locurile 2 şi 3 în Liga Campionilor, ne dăm seama la ce nivel am fost în acest an”, explică Serhan Cadâr.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă