27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCuvintele anului 2014, alese de dicționarele internaționale

Cuvintele anului 2014, alese de dicționarele internaționale

Dicţionarul american Merriam-Webster a ales termenul "cultură" drept cuvântul anului 2014 pentru că este un termen flexibil şi atotcuprinzător, ce poate identifica uşor o idee, un subiect, o problemă, relatează Mediafax.

Merriam-Webster defineşte "cultura" ca fiind credinţele, obiceiurile şi arta unei "societăţi, unui grup, loc sau unei perioade". Cuvântul a fost susţinut de mass-media, prin subiecte despre "cultura celebrităţilor", "cultura companiilor" şi "cultura violului", care au dominat dezbaterile din presă şi pe cele publice, potrivit editorului dicţionarului.

Termenul a fost ales datorită numărului mare de căutări pe internet, dar şi creşterii acestui număr comparativ cu datele din 2013, potrivit Merriam-Webster. Editorul dicţionarului a declarat că termenul apare foarte des de obicei toamna, când reîncep cursurile şcolare.

"Cultura" a învins termeni precum "nostalgie", "insidios" şi "moştenire", discursul mass-media legat de politică, filme, sport şi epidemia de Ebola conţinând numeroase referiri la aceste cuvinte.

Rivalul britanic al dicţionarului american, Oxford English Dictionary a ales termenul "vape", care se referă la a fuma ţigări electronice, ca fiind cuvântul anului 2014. Dicţionarul britanic tinde să favorizeze neologismele care devin foarte utilizate.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă