13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCutremure de 3.3 și 3.5 grade pe Richter, în județele Vrancea și...

Cutremure de 3.3 și 3.5 grade pe Richter, în județele Vrancea și Prahova

Două cutremure cu magnitudini de 3.3 şi 3.5 grade pe Richter au avut loc, miercuri, în judeţele Vrancea şi Prahova, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Agerpres.

Primul seism a avut loc la ora locală 8.46 la o adâncime de 100 kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Focşani (35 km), Mărăşeşti (36 km), Adjud (45 km), Covasna (46 km) şi Oneşti (49 km). 

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora locală 14.08, la o adâncime de 127 kilometri iar oraşele apropiate de epicentru au fost Vălenii De Munte (26 km), Săcele (39 km), Plopeni (42 km), Câmpina (42 km) şi Sinaia (43 km). 

În luna aprilie, în România au avut loc 13 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.1 şi 3.5 grade Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter şi s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău. 

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti. 

Cele mai citite

Rusia a sărbătorit victoria asupra nazismului cu o paradă militară în Piața Roșie

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Președintele Atlantic Council l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare cu SNSPA

Președintele Atlantic Council, Fred Kempe, l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare dintre Atlantic Council din SUA și Școala Națională de...
Ultima oră
Pe aceeași temă