15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCutremur de 5,8 grade, în Peru

Cutremur de 5,8 grade, în Peru

Un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter a zguduit luni capitala peruviană şi a creat panică, însă fără a cauza pagube majore, a anunţat Institutul de geofizică al Peru (IGP), conform Mediafax.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 15:06 (22.06, ora României) a fost situat la o adâncime de 60 de kilometri, la aproximativ 150 de kilometri sud de Lima, a precizat IGP.

Atât la Lima cât şi în localităţile vecine, numeroşi locuitori au ieşit rapid pe străzi, în timp ce liniile telefonice au fost temporar blocate.

Un prim seism cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs cu câteva ore înainte, la ora locală 14.42 (21:42, ora României) în regiunea Tumbes, în nordul ţării, la frontiera cu Ecuadorul.

Citeşte şi: Serie de cutremure în nord-estul Chinei

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă