15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCursuri de formare profesionala pentru 1.000 de detinuti

Cursuri de formare profesionala pentru 1.000 de detinuti

Peste 4.000 de persoane din penitenciare au fost consiliate si alte 1.000 au urmat cursuri de formare profesionala in ultimii patru ani, in baza unui protocol incheiat intre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Persoanele condamnate definitiv la sanctiuni privative de libertate pentru care s-au pronuntat hotarari definitive au fost incluse intr-un program de recalificare pentru a-si putea gasi mai usor un loc de munca dupa iesirea din penitenciar. Este vorba despre femei, minori din centrele de reeducare si tineri care au fost informati despre posibilitatile de angajare, au primit consiliere profesionala si au participat la cursuri de formare pe diferite meserii. Activitatile au inceput in 2004, iar pana la finele lunii iulie a.c. au fost consiliate 4.030 de persoane. De la inceputul acestui an, au urmat cursurile de formare profesionala peste 1.000 de persoane aflate in detentie, dintre care au absolvit 416 pana la sfarsitul lunii iulie. Detinutii au aflat informatii despre piata muncii si evolutia ocupatiilor si le-au fost evaluate personalitatile pentru stabilirea orientarii profesionale.

 

Cursantii au fost invatati cum sa-si caute un loc de munca si cum sa se prezinte la interviu pentru a avea sanse mari de angajare. Formarea profesionala a detinutilor se face la penitenciare, iar conducerea acestora asigura masinile si utilajele necesare. La cursuri sunt admise persoanele care corespund din punct de vedere medical si care au absolvit invatamantul general obligatoriu sau alte forme de pregatire necesare calificarii sau perfectionarii in meseria pentru care se organizeaza formarea profesionala. Inscrierile la cursuri se fac pentru persoanele condamnate definitiv la inchisoare care mai au cel mult noua luni de executare a pedepsei.

Cele mai citite

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă