20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCursă spectaculoasă pe circuitul Laguna Seca în MotoGP. Vezi cine a câştigat!

Cursă spectaculoasă pe circuitul Laguna Seca în MotoGP. Vezi cine a câştigat!

Marc Marquez a câştigat cursa de la Laguna Seca şi a doborât două noi recorduri. Pe poziţiile imediat următoare s-au aflat Stefan Bradl şi Valentino Rossi.

Marquez a scris, din nou, istoria în MotoGP, conform site-ului pemotoare.ro. Tânărul catalan a devenit primul debutant care a câştigat la Laguna Seca şi, totodată, primul debutant care a câştigat două curse consecutiv. Pilotul echipei Honda a plecat de pe poziţia secundă şi, deşi a avut un start mai puţin bun, a revenit rapid şi a plecat în urmărirea lui Valentino Rossi, care s-a instalat, încă de la început, pe poziţia a doua. În cel de-al patrulea tur de pistă, Marquez l-a depăşit spectaculos pe „Doctor“, în „tirbuşon“. Depăşirea a fost similară cu cea făcută de Rossi în 2008, când italianul a trecut în faţa lui Casey Stoner. Apoi, Marquez a trecut în faţa lui Stefan Bradl fără emoţii şi a câştigat cursa.

Citeşte şi Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Rossi, chiar dacă n-a reuşit să-i ţină piept lui Marquez, nu s-a lăsat depăşit de Alvaro Bautista. Italianul spune că este mulţumit de rezultat şi că motocicletele Yamaha sunt dezavantajate pe circuitul din California.

Stefan Bradl, de asemenea, a obţinut un foarte bun loc secund, după ce a plecat din pole position şi a condus o bună parte din cursă. Aceasta este cel mai important rezultat din cariera pilotului german, după ce a obţinut primul pole position de când concurează în MotoGP.

Dani Pedrosa şi Jorge Lorenzo, ambii afectaţi de căzăturile din cursele precedente, au concurat pentru locul cinci. Duelul a fost câştigat de pilotul de la Honda. Un alt duel interesant a fost cel dintre piloţii echipei Ducati, care s-au atins la un moment dat. În final, locul opt a fost adjudecat de către Nicky Hayden, iar Dovizioso a terminat cursa pe locul nouă.

Cal Crutchlow a obţinut doar un loc şapte, dezamăgitor după şirul de rezultate bune de până acum.

Marquez rămâne liderul clasamentului şi se distanţează la 16 puncte faţă de coechipierul său Dani Pedrosa, care ocupă poziţia a doua. Pe locul trei se află Jorge Lorenzo, iar pe patru urcă Valentino Rossi.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă