21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCurier legislativ

Curier legislativ

Sprijin pentru achizitia de capre

In MO nr. 932/16.11.2006 a aparut hotararea pentru sustinerea din fonduri bugetare a achizitiei de animale de reproductie. In cadrul acestei legi se specifica faptul ca se acorda sustinere din fonduri bugetare pentru achizitia de tineret femel caprin din rase de lapte si carne, atestate prin certificat de origine, in cuantum de 50% din pretul de achizitie, dar nu mai mult de 500 lei/capra.
Beneficiarii sprijinului pentru achizitia de capre sunt crescatorii de animale care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: a) au parcurs sau parcurg o forma de pregatire profesionala in domeniul cresterii animalelor (studii superioare ori medii de profil) sau un curs de specializare de scurta durata, in cazul persoanelor fizice, ori, in cazul persoanelor juridice, au angajata o persoana care indeplineste aceste conditii; b) achizitioneaza un numar de capre cuprins intre 20 si 100 de capete; c) au incheiat un contract de asigurare a animalelor achizitionate; d) prezinta un angajament scris prin care se obliga sa inscrie animalele in controlul oficial al productiei de lapte; e) prezinta un angajament scris prin care se obliga sa mentina in exploatatia proprie animalele achizitionate o perioada de cel putin doi ani, cu exceptia cazurilor in care intervin sacrificarea de necesitate a animalelor, moartea acestora sau cauze de forta majora constatata de o autoritate competenta.

Munca prestata de persoanele private de libertate

In MO nr. 24 din 16.01.2007 a fost dat publicitatii Rgulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Administratia locului de detinere intreprinde demersurile necesare pentru identificarea posibilitatilor de a asigura folosirea la munca a unui numar cat mai mare de persoane private de libertate. Munca prestata de persoanele private de libertate urmareste mentinerea si cresterea capacitatii acestora de a-si castiga existenta dupa eliberare si realizarea unor venituri care se pot folosi la imbunatatirea conditiilor de detinere si pentru sustinerea actiunilor de resocializare a persoanelor private de libertate.
In raport de tipul regimului de executare, persoanele private de libertate pot fi folosite la munca in intreprinderi, sectii si ateliere de productie din locurile de detinere, la operatori economici, precum si la alte persoane fizice sau juridice. Munca persoanelor private de libertate, desfasurata in conditiile prevazute de lege, este remunerata in raport cu natura activitatii, calitatea produselor executate si randamentul obtinut.

Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă