11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCupa nu e un obiectiv pentru RCJ Farul

Cupa nu e un obiectiv pentru RCJ Farul

Vicecampionii vor folosi cele patru meciuri rămase de jucat în a doua competiție națională pentru a vedea la lucru potențialii titulari de anul viitor.

Sezonul rugbistic intern nu s-a încheiat. După cursa nebună încheiată cu medaliile de argint ale Super Ligii, jucătorii de la RCJ Farul au fost într-o scurtă vacanță, dar din această săptămână s-au întors la treabă. Câți au mai rămas. Obiectivul imediat al grupului de jucători care încă mai are contract cu Farul este o prezență decentă în grupele Cupei României, acolo unde marinarii au programate patru meciuri în două săptămâni, cu Năvodari, Galați și CSM București. Ceva mai mult de onoare este bonus, pentru că a doua competiție internă e, din păcate, la fel de neinteresantă ca în alte sporturi. „Nu pot spune că nu ne-a interesat Cupa, dar acum nu mai este un obiectiv. Jucătorii străini au avut contract până la meciul cu Baia Mare și imediat după acesta au plecat toți către casele lor. Vom folosi aceste 4 partide pentru a testa jucători noi, din propria pepinieră, și pentru a vedea ce pot rugbiștii folosiți mai puțin în campionat. Nu este o desconsiderare a competiției, ci o șansă de a vedea la lucru și alți sportivi“, ne-a spus principalul marinarilor, Cristian Petre.

A realizat maximul posibil

Legendarul jucător român a rememorat și finalul de sezon din campionat, considerând că Farul a realizat maximul anul acesta, chiar dacă șansa ar fi putut avea un rol decisiv în finală. „La rece este mult mai ușor să vorbesc despre finală. Am jucat bine și le mulțumesc băieților pentru eforturi. După meci am auzit numeroase voci din rugby susținând că a fost cea mai frumoasă finală din ultimii ani și că meritul este al Farului. Puteam comenta despre felul cum am primit un eseu când doi jucători ai noștri erau accidentați sau despre ghinioanele legate de accidentări, dar eu am simțit că am jucat cel mai bun rugby al nostru din acest an, pentru că nu am avut presiunea rezultatului. Ce le-am putea reproșa lui Tamba și lui Van Neel, care au intrat pe teren accidentați, sau lui Nicolae (Nere – n.r.) care, deși era comoționat puternic, tot dorea să joace. Știe cineva că el m-a întrebat de trei ori dacă au trecut cele zece minute de eliminare pentru că își pierduse cunoștința? Acestea sunt acte de eroism pe teren și de aceea acești băieți merită aplaudați și lăudați de toată lumea, inclusiv de presă“, a completat antrenorul.

Că lucrurile vor sta diferit la anul o dovedește și graba celor implicați de a pune la punct întreg programul de pregătire, singura necunoscută fiind data reunirii lotului. „Am programat deja patru meciuri amicale cu Steaua și Dinamo și un cantonament de zece zile. La nivelul la care a ajuns echipa, e suficient. Depindem doar de decizia FRR privind data începerii noului sezon, dar cel mai probabil ne reunim pe 28 ianuarie.

Marea majoritate a jucătorilor străini care au evoluat anul acesta se vor afla și la reunirea din iarnă și vor avea șansa să arate că pot deveni campionii României, nu doar să intre în istoria clubului drept cei care au ajuns într-o finală după 17 ani de pauză. Am crescut mult în omogenitate și ne vom bate de pe alte poziții pentru titlu, sper eu, fără partide care să lase loc de interpretări inutile cum a fost cea cu Timișoara”, a încheiat Cristian Petre.

Neil Kelly a ratat

Concedierea-surpriză a englezului Neil Kelly în plin campionat a rămas unul dintre momentele-cheie ale sezonului recent încheiat. Deși au existat fel de fel de speculații legate de motivele „suplimentare” ale demiterii, actualul antrenor al marinarilor a ținut să facă lumină în acest caz. „Neil a părăsit echipa pentru că nu și-a realizat obiectivul. La semnarea înțelegerii el avea ca obiectiv locul 1 sau 2 în playoff și semifinală jucată acasă, fapt care nu s-a realizat, astfel că în momentul în care a devenit cert acest lucru fiecare și-a văzut de drum. Restul sunt speculații. Noi am avut obiectiv locul 3 în momentul în care am preluat echipa și am terminat pe locul 2”, a explicat Cristian Petre.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă