18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCumințenia Pământului va fi expusă pe stadion la meciul România - Muntenegru

Cumințenia Pământului va fi expusă pe stadion la meciul România – Muntenegru

Lucrarea “Cumințenia Pământului” va fi prezentată duminică seara, pe stadionul Cluj Arena, la meciul România – Muntenegru, anunță ministrul Culturii, Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

“Cumințenia Pământului călătorește la Cluj-Napoca; va fi prezentă astăzi de la 21,45 pe stadionul Cluj Arena unde are loc primul meci din calificările la CM 2018 — România — Muntenegru”, a scris Corina Șuteu.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat vineri că până în prezent s-au strâns aproape 700.000 de euro pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși — “Cumințenia Pământului”—, în campania de subscripție publică.

Campania de colectă națională “Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă