20.7 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialCum vrea Facebook să își protejeze utilizatorii de spionaj

Cum vrea Facebook să își protejeze utilizatorii de spionaj

Facebook a anunțat că va dezvolta un nou instrument de notificare pentru a-i avertiza pe utilizatorii său dacă sunt spionați de agenții guvernamentale precum NSA (Agenția Națională de Securitate a SUA)  sau GCHQ (Agenția de Comunicații a Marii Britanii), potrivit The Telegraph

”De astăzi vă vom anunța dacă credem că contul dumneavoastră este monitorizat de un agent al statului”, a scris Alex Stamos, directorul oficiului de Securitate al Facebook, pe blogul rețelei de socializare.

Totuși, Facebook nu a precizat cum anume îi va identifica pe cei care spionează conturile. Stamos a subliniat că se vor folosi de acest avertisment doar în situațiile în care există dovezi puternice care să ateste spionajul unui cont.

”Pentru a proteja integritatea metodelor și proceselor noastre, de multe ori nu vom putea explica cum am atribuit anumite atacuri cibernetice unor persoane sau instituții”, a adăugat Stamos.

Compania le recomandă celor care primesc o astfel de notificare să înlocuiască sistemele care au fost infectate de virus.

De asemenea, Facebook a precizat că activarea filtrelor pentru logarea pe rețea îi poate proteja pe utilizatori de potențiale atacuri cibernetice. Ori de câte ori contul este accesat de pe alte telefoane sau adrese de IP, Facebook va trimite un cod de confirmare pe telefonul utilizatorului.

Facebook speră că prin aceste notificări îi va ajuta pe cei care vor să își protejeze datele, a subliniat Stamos, care a promis că va continua cercetarea în domeniul detectării și prevenției atacurilor asupra conturilor utilizatorilor rețelei de socializare. 

 

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă