15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCum te ferești de toxiinfecții alimentare

Cum te ferești de toxiinfecții alimentare

Mai ales pe timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate care pot zădărnici buna păstrare a alimentelor, apar tot mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare. Însă, cu puțină atenție și organizare, te poți feri de ele!

Listeria
Fructele și legumele proaspete, unele produse lactate procesate precum brânza sau/și lactatele nepasteurizate pot fi contaminate cu bacteria listeria, care generează toxiinfecție alimentară manifestată prin febră, dureri musculare, probleme de stomac și diaree. Toxiinfecția din cauza listeriei poate apărea la doar 2 zile de la ingerarea alimentului contaminat, dar și după două luni de la expunerea la bacterie.

Citește articolul integral pe lyla.ro!

Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă