22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCum se apără senatorul Banias de acuzele de corupţie: Bunurile erau pentru...

Cum se apără senatorul Banias de acuzele de corupţie: Bunurile erau pentru surzi!

Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat pentru corupţie alături de mai mulţi lucrători vamali din Constanţa, recunoaşte că i-a cerut lui Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, mai multe bunuri contrafăcute, dar spune că erau pentru surzii din oraş. Banias este cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Mircea Banias a declarat, marţi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1 TV, că în 2010 i-a cerut lui Eugen Bogatu “să facă rost” de îmbrăcăminte şi încălţăminte, chiar produse contrafăcute, pe care spune că intenţiona să le dea cadou surzilor din Constanţa, cu ocazia unei petreceri de Crăciun, relatează Mediafax.

“Anul trecut, de Crăciun, mi-am propus să fac o petrecere la Asociaţia Surzilor din Constanţa, în care să ofer copiilor şi familiilor de surzi din Constanţa, persoane nevoiaşe, cu handicap, un cadou. Nu în numele partidului. Erau în jur de 200 de persoane, cu tot cu copii”, a povestit Banias.

Întrebat de moderatorul Robert Turcescu dacă a intenţionat să ofere cadou produse contrafăcute, Banias a răspuns afirmativ.

“Şi produse contrafăcute, da. Decât să le distrugem, am zis că mai bine le dăm unor oameni care se bucură pentru ele. Sunt noi! Le dădeam cu acceptul proprietarului de marcă. N-am cerut produse pentru mine. E vorba de încălţăminte şi îmbrăcăminte. Treniguri şi adidaşi. Despre asta e vorba. Credeţi că dacă un copil sărman primeşte o pereche de adidaşi noi se supără sau se bucură?”, a continuat senatorul PDL.

Întrebat dacă i-a promis lui Bogatu că, în schimbul ajutorului, se va implica pentru a bloca un proiect de act normativ prin care toate containerele care intră în România prin portul Constanţa urmau să fie scanate, aşa cum îl acuză procurorii, Banias a negat, explicând totuşi că a avut discuţii “în partid” despre respectiva iniţiativă legislativă.

“Am avut o discuţie cu domnul Bogatu, care mi-a spus la un moment dat – nu numai domnul Bogatu, şi domnul Bălan, care era director general al portului – că, în situaţia în care se vor scana toate containerele, va exista un blocaj în port, pentru că, fizic, nu există o posibilitate să scanezi toate containerele decât provocând întârzieri, şi că există riscul ca o parte din trafic să se ducă la ucraineni sau la bulgari. Am avut această discuţie şi cu colegii de partid, într-un cadru foarte larg, cu o sută de persoane, în care am fost întrebat şi s-a evocat această posibilitate: să se blocheze portul Constanţa”, a spus Banias.

Cele mai citite

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Neil Lennon, instalat oficial la Rapid! Mesajul transmis suporterilor de Dan Șucu

La o zi de la victoria cu FCSB, Rapid a oficializat numirea nord-irlandezului Neil Lennon în funcția de antrenor principal. „Suntem încântaţi să anunţăm numirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă