22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCum scăpaţi de o parte din penalităţile la stat

Cum scăpaţi de o parte din penalităţile la stat

Companiile care nu au reuşit să-şi plătească datoriile la Fisc până la 31 decembrie le pot achita până în iunie, obţinând o scutire de penalităţi de 50%.

Contribuabilii care doresc să beneficieze de facilitatea oferită de Fisc anul trecut, prin care li se şterge o parte din penalităţile şi dobânzile de întârziere, dar nu au reuşit să-şi achite debitul principal până la 31 decembrie 2011, mai au o şansă în acest an.

Dacă îşi plătesc datoria până la jumătatea acestui an, vor obţine o reducere cu 50% a penalităţilor de întârziere şi cu 25% a majorărilor de întârziere.

Facilitatea prin care firmele care îşi plătesc integral restanţele la stat acumulate până pe 31 august 2011 beneficiază de scutiri de penalităţi a fost anunţată de premierul Emil Boc încă de la începutul lunii septembrie 2011.

Aceasta a fost pusă însă în aplicare abia din luna octombrie 2011, când în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul care explică procedura prin care firmele şi persoanele fizice pot obţine anularea penalităţilor de întârziere, informeaza Evenimentul zilei.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă