20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCum răspunde Coreea de Nord la acuzaţiile cu privire la atacul cibernetic...

Cum răspunde Coreea de Nord la acuzaţiile cu privire la atacul cibernetic contra Sony

Regimul stalinist de la Phenian respinge acuzaţiile privind implicarea în atacurtile informatice care au vizat compania americană Sony, informează Mediafax.

"Ţara noastră nu are nicio legătură cu hackerii", a declarat Kim Song, consilierul politic al ambasadorului Coreei de Nord la Naţiunile Unite.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii din SUA, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial. "Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" – o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate. Surse din cadrul Administraţiei Statelor Unite au declarat că anchetatorii au ajuns la concluzia că atacul informatic a fost "susţinut de un stat" şi că Guvernul Coreei de Nord este responsabil.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă