13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCum le-a dat Statul ţeapă recenzorilor din Maramureş

Cum le-a dat Statul ţeapă recenzorilor din Maramureş

Peste 1.000 de recenzori maramureşeni are au participat la recensământul agricol se consideră înşelaţi de stat, după ce au fost anunţaţi că vor primi mai puţini bani pentru cele două luni de muncă decât figurează în convenţiile semnate cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş. Ei spun că indemnizaţiile care figurează în convenţii au fost diminuate cu 32%, după ce statul le-a reţinut nu doar impozitul, ci şi contribuţiile pentru CAS şi şomaj. 

Prins la mijloc de diminuarea dictată de Guvern, directorul DADR Maramureş, Virgil Ţânţaş, a menţionat că „vinovat” este… noul Cod fiscal, conform căruia pentru orice venit obţinut trebuie plătite contribuţiile la asigurări sociale şi şomaj. „Ministerul Finanţelor ne-a informat asupra obligativităţii aplicării contribuţiilor la bugetul de stat şi la şomaj pentru sumele cuvenite celor care au participat la recensământul agricol.

Din acea indemnizaţie pe două luni se va reţine 27,5%”, a mai explicat Ţânţaş. Secretarii din primării, responsabili cu recensământul agricol, au anunţat conducerea Instituţiei Prefectului că refuză să ridice bani mai puţini decât cei care figurează în convenţia semnată cu DADR Maramureş. Ei au anunţat că vor da în judecată instituţia agricolă pentru că recenzorii au fost traşi pe sfoară de stat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă