0.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialCum îți ajuți copiii să facă față schimbării de oră

Cum îți ajuți copiii să facă față schimbării de oră

Schimbarea de oră poate deregla programul de somn al copiilor, ceea ce poate duce la stări de oboseală atât pentru micuți, cât și pentru adulți. Iată patru metode, formulate de tescoliving.com, prin care îți poți ajuta copiii să facă față schimbării de oră.

Citește și: STUDIU. O oră de somn la prânz poate avea efecte benefice asupra memoriei copiilor

1. Fotografii cu rutina de seara

Fotografiază-ți copiii în timpul rutinei de seară. De exemplu, surprinde-i în timp ce se spală pe dinți, îmbrăcați în pijamale sau în timp ce stau în pat și citesc sau ascultă o poveste. Apoi, pune imaginile la vederea lor.

„Aceste imagini acționează ca o mapă vizuală care le aduce aminte copiilor de rutina de dinainte de culcare”, a spus autorul unei cărți pentru părinți, Lorraine Thomas.

Citește și: Cinci trucuri ca să te adaptezi mai ușor la ora de vară

3. Indicii care să trimită copiii la culcare

Dacă cei mici nu se pot baza pe întunericul de afară ca să meargă la culcare, inventează-le alte indicii pentru somn. 

„Strângerea jucăriilor, ascultarea unor melodii de relaxare sau aprinderea unei lămpi de veghe pot ajuta”, spune psihologul Chireal Swallow.

„Pentru un copil mic, poți să construiești o cutie pentru ora de culcare, care să conțină una dintre jucăriile sau cărțile lui preferate și periuța de dinți”, adaugă specialistul.

Citește și: Șase lucruri curioase despre SOMNAMBULISM

Expertul a mai explicat că de fiecare dată când îi vei da copilului cutia, acesta va înțelege că este timpul să meargă la culcare.

3. Gestionarea somnului din timpul zilei

Nu trebuie să trimiți copiii la culcare în afara orelor de somn stabilite, deoarece toate aceste schimbări le pot deregla programul.

„Dacă îți lași copilul să doarmă mai mult dimineața sau să adoarmă mai târziu, te joci cu tot ciclul lor de somn, ceea ce ar putea cauza probleme pentru următoarele săptămâni”, a explicat consultantul în problemele de somn ale copiilor, Annie Simpson.

Cele mai citite

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă