10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCum au ratat tenismenii constănţeni şansa la glorie

Cum au ratat tenismenii constănţeni şansa la glorie

Cristian Pletea, locul 2, Alina Zaharia, locul 3, Sedan Orazali, locul 6, Bogdan Postudor şi Mihaela Plăeaşu, locul 8 şi Alin Maran, locul 9. Acestea au fost rezultatele constănţenilor la concursul Top 12 găzduit chiar de Constanţa la finalul săptămânii trecute, dar evoluţiile lor au lăsat loc de interpretări şi regrete.

Cristian Pletea, cel mai promiţător jucător de tenis de masă din generaţia sa, a ratat şansa de a câştiga un concurs pe care l-a avut la îndemână, iar Alina Zaharia a irosit o oportunitate imensă în meciul din runda 9 cu Bernadett Balint,  eşecul la limită echivalând cu locul 3 în loc de locul 1. Scriptic, rezultatele rămân notabile, dar gustul amărui al semi-eşecului, rămâne, mai ales pentru antrenorul Viorel Filimon. De altfel, Bogdan Postudor a fost o cruntă dezamăgire, antrenorul preferând să nu comenteze prea mult asupra subiectului, mai ales că îşi pusese destule speranţe în el.

„Rezultatul de la Top 12 este doar satisfăcător. Ca de fiecare dată trebuie să constat că se putea mult mai bine şi am şi argumente pentru afirmaţiile mele. Cristi a bătut sezonul trecut jucători mult mai mari şi mai bine cotaţi, iar când a jucat cu unii din aceeaşi categorie sau doar puţin mai mari a clacat. Concentrarea rămâne marea lui problemă şi nu pot să nu simt o părere de rău după acest turneu. Cazul său este regăsit şi la fete. Alina a jucat exemplar tot turneul, dar când a avut mai amre nevoie să arate că este o sportivă de nivel înalt, n-a reuşit. Meciul acela cu Balint nu se va repeta curând şi ea a avut numeroase şanse săl închidă. Practic acolo s-a făcut diferenţa şi în loc să fie ea campioană, a terminat doar pe poziţia a treia”, ne-a spus antrenorul.

Meciul dintre Zaharia şi Balint a fost, de altfel, unul dintre cele mai frumoase ale turneului. Zaharia a câştigat primul set la 7, apoi a cedat dramatic cu 10-12 şi s-a văzut condusă cu 1-2 după un set slab pierdut cu 4-11. În parţialul 4, constănţeanca a revenit fantastic, s-a impus la 8 şi a trimis partida în decisiv, unde iar a avut şansa să închidă partida, dar n-a reuşit şi a cedat până la urmă cu 10-12, oferindu-i practic titlul Andreei Clapa, învingătoare cu 3-2 în finala din ultima rundă cu aceeaşi Balint.

CONSECINŢE

Au rata Olimpiada Tineretului

Dincolo de importanţa statistiCă, turneul Top 12 la juniori I a avut şi o însemnătate aparte pentru participanţi. Conform regulamentului, învingătorul urma să reprezinte România la calificările pentru Olimpiada Tineretului de la Nanjing, competiţie unde deja s-a calificat Adina Diaconu. Cum Cristian Pletea era prea mic ca vârstă, şansa a părut să-i surână lui Sedan Orazali, jucător cooptat constant în loturile naţionale de juniori sau tineret, doar că acesta a ratat şansa oferită. „Orazali ar fi putut merge la calificările pentru Nanjing, dar prestaţiile sale nu s-au ridicat la nivelul momentului. E păcat pentru că a fost o competiie strânsă şi diferenţa s-a făcut pe nişte rezultate apropiate, dar matematica l-a pedepsit pe  Seda”, ne-a spus Viorel Filimon.

6 sportivi constănţeni au participat la întrecerile turneului Top 12 pentru Juniori I

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă