1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCum arată bilanțul inundațiilor din Filipine

Cum arată bilanțul inundațiilor din Filipine

Cinci persoane au murit şi alte trei sunt dispărute în Filipine, din cauza inundaţiilor produse de sezonul musonic, amplificate de taifunul Soudelor, informează Mediafax.

Oficialii filipinezi din domeniul apărării au anunţat, joi, că cinci persoane au murit în urma inundaţiilor produse în sudul Insulelor Filipine, în provincia Bukidnon, situată la 868 kilometri la sud de Manila, capitala Insulelor Filipine.

Citește și: Taifunul Soudelor ALERTEAZĂ China. Circa 5.000 de persoane, EVACUATE din calea ciclonului tropical

Potrivit unui oficial din domeniul apărării regionale, Ana Caneda, patru dintre victime au fost copii, printre ei aflându-se şi un bebeluş în vârstă de şase luni. Încă două persoane sunt date dispărute, în timp ce mii de locuitori au fost luaţi de viituri.

“Victimele locuiau în apropiere de ape”, care s-au revărsat după ce nivelul lor a crescut din cauza ploilor masive din ultimele săptămâni. Cel puţin 70 de case au fost înghiţite de ape în oraşele Valencia şi Malaybalay, a mai precizat Ana Caneda.

Potrivit Centrului american de meteorologie, ploile musonice din sud-vest au fost amplificate de un taifun care a trecut prin nordul Insulelor Filipine, ceea ce a declanşat şi mai multe ploi în regiunile estice alte ţării. Rafalele de vânt produse de taifunul Soudelor au avut o viteză de 165 de km/h, crescând până la 200 km/h pe măsură ce taifunul s-a deplasat în Oceanul Pacific pe cursul vest – nord-vest de-a lungul Insulelor Filipine.

Citește și: Un taifun amenință Taiwan, Japonia şi China

Meteorologii de la Weather Channel nu au prevăzut că taifunul Soudelor va ajunge în zone Insulelor Filipine, dar susţin că s-a diminuat în intensitate de când a fost observat. Potrivit Centrului american de meteorologie, taifunul va amplifica în continuare ploile din zona insulelor Filipine.

Cele mai citite

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...

Ioana Mihăilă, urmărită penal în dosarul achizițiilor de vaccin anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...

Premierul recunoaște că prețul la gaze a crescut nejustificat și cere măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au...
Ultima oră
Pe aceeași temă