15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCum a demonstrat Dragnea că e un biet baron penal incapabil să-și...

Cum a demonstrat Dragnea că e un biet baron penal incapabil să-și depășească limitele | OPINIE

În mod interesant, victoria zdrobitoare în alegeri a fost hârtia de turnesol care a expus gândirea rudimentară și mentalitatea limitată a infractorului Liviu Dragnea. Șeful PSD a demonstrat că e incapabil să-și depășească limitele de baron local penal într-un județ sărac parazitat.

Condamnatul-șef al PSD a reușit să demonstreze că nu are capacitatea să-și depășească umila condiție de ciocoi de Teleorman. Un șmecheraș capabil să paraziteze un județ, dar total incapabil să gândească la un nivel mai mare, să vadă un context internațional sau măcar să priceapă că România nu e Teleorman.

Când s-a văzut cu alegerile câștigate și cu o majoritate zdrobitoare în Parlament, Liviu Dragnea s-a aruncat să facă o propunere de prim-ministru care satisfăcea o singură nevoie măruntă și meschină de baron local: să-i fie lui un om servil.

Condamnatul-șef al PSD nu a fost capabil să găsească printre liderii PSD o persoană în care să aibă încredere că-i este servitor devotat.  Din acest motiv a ales-o pe Sevil Shhaideh, fără să fie conștient de problemele majore pe care le aducea o asemenea propunere.




Marele câștigător al unor alegeri parlamentare era doar un mic ciocoi cu o mentalitate măruntă care l-a împiedicat să priceapă că Guvernul României nu e Consiliul Județean Teleorman, unde orice marionetă credincioasă poate să ajungă șef.

Infractorul Liviu Dragnea pur și simplu nu are educația, inteligența și mentalitatea să înțeleagă toate aspectele care sunt de luat în calcul la numirea unui prim-ministru care este șeful Guverului României, nu șeful guvernului PSD și nici șeful guvernului personal al lui Liviu Dragnea.

Numai propriile limite de ciocoi parvenit într-un județ sărac l-au împiedicat pe Liviu Dragnea să priceapă toate implicațiile numirii unei persoane ca Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. De aceea nu a înțeles că nu poate să vină în fața țării cu o persoană aproape necunoscută care are grave probleme în trecutul profesional și în familie.

Când a decis ca Sevil Shhaideh este persoana potrivită să ocupe funcția de prim-ministru, Dragnea a scăpat total din vedere contextul internațional în care se află România.

Efectele numirii la șefia Guvernului României, o țară NATO, a unei persoane legată prin familie de regimul criminal din Siria sunt dincolo de capacitatea de înțelegere a infractorului Liviu Dragnea. Nu știe baronul de Teleorman cum e cu nivelul de securitate la care are acces prim-ministrul care devine vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării și nici nu a avut inteligența să întrebe prin PSD ce înseamnă asta.

Președintele Klaus Iohannis nu a oferit punctual motivele pentru care a refuzat această nominalizare. Unele sunt evidente, după ce presa a relatat toate legăturile ciudate ale soțului doamnei Shhaideh cu tot felul de personaje dubioase acuzate de evaziune fiscală în România. Desigur, a fost luat în calcul și trecutul doamnei Sevil Shhaideh în slujba grupării infracționale Mazăre-Constantinescu, de la Constanța.




Sunt însă lucruri cunoscute public din ziua în care Liviu Dragnea a șocat pe toată lumea cu această propunere. Nu numai ele au determinat refuzul lui Klaus Iohannis pentru că dacă era așa, președintele României respingea de atunci propunerea lui Dragnea.
Trebuie să existe și alte motive pentru care Klaus Iohannis nu respins propunerea din momentul în care au fost prezentate aceste lucruri și a mai cerut un răgaz de câteva zile.

Este evident că acest răgaz era necesar pentru ca instituțiile competente în zona siguranței naționale să-și spună cuvântul în legătură cu ceea ce presa prezentase deja, dar și despre lururi care nu au ajuns în presă și probabil sunt chiar mult mai grave decât cele descoperite de ziariști.

Dacă decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerea lui Dragnea este determintă de informațiile primite de la serviciile secrete, președintele României nici nu are cum să prezinte public situația. Ar însemna să vorbească despre documente, informații și situații care sunt clasificate.

Din această perspectivă este elocvent modul succint în care președintele României Klaus Iohannis a făcut anunțul respingerii propunerii lui Liviu Dragnea, ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru.

 

Cu cât va ține sub tăcere Klaus Iohannis motivele pentru care nu a acceptat propunerea, cu atât este mai clar că penalul Dragnea a venit cu o propunere care reprezenta o vulnerabilitate uriașă pentru siguranța națională a României, în dorința de a-și pune o maionetă perfectă la Guvernul României.

Este încă un motiv uriaș de îngrijorare pentru viitorul nostru să știm că un astfel de personaj are atât de multă putere în România, controlează majoritatea parlamentară și va determina numirea viitorului prim-ministru.



 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube



 

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă