12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum a ajuns meciul la B1 TV

Cum a ajuns meciul la B1 TV

Televiziunile nu s-au înghesuit să cumpere drepturile TV ale întâlnirii dintre Unirea Urziceni şi Zenit St. Petersburg, deşi meciul este, cu siguranţă, cel mai important al unei echipe româneşti în preliminariile cupelor europene. Pro TV a fost prima care a încercat, oferind aproximativ 25.000 de euro, staţia din Pache Protopopescu fiind refuzată de oficialii Unirii, care au cerut dublu. În cursul zilei de luni, văzând că situaţia nu curge într-o direcţie bună, ruşii de la NTV au intrat pe fir şi au cumpărat ei drepturile cu ajutorul UEFA, pentru a putea transmite în direct măcar în ţara lor. În ziua meciului Naţional TV a încercat să achiziţioneze drepturile pentru România, dar şi de această dată suma, 15.000 de euro, a fost considerată una prea mică.

Meciul a putut fi urmărit, până la urmă, şi în România. B1 TV a reuşit să se înţeleagă cu ruşii de la NTV şi, contra unei sume de bani care a rămas confidenţială – neoficial, se vorbeşte de 25.000 de euro – s-a ajuns la o înţelegere prin care televiziunea de pe Calea Victoriei să preia semnalul ruşilor. Totuşi, prima repriză s-a putut vedea în condiţii decente doar pe internet. Tot de pe internet a preluat semnalul, în primele 45 de minute, şi B1 TV. S-a recurs la acest demers din cauza faptului că aparatul prin care se decoda semnalul ruşilor a ajuns foarte greu în mâna românilor. Lucrurile s-au rezolvat după pauză, iar transmisia a fost una excelentă.

„Mâna” lui Meme

La finalul meciului, şeful Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a afirmat că a făcut „toate eforturile manageriale” pentru ca la stadion să fie cât mai mulţi spectatori. Din această „tactică” pare să fi făcut parte şi respingerea tuturor ofertelor de televizare a partidei în România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă