5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialSemnele care avertizează România că riscă să fie înhățată de un dictator...

Semnele care avertizează România că riscă să fie înhățată de un dictator sadea. Cultul personalității: cum a fost PSD acaparat de Liviu Dragnea

Au existat semne că Liviu Dragnea conduce PSD cu mână de fier. Spre exemplu, deciziile luate în unanimitate în cadrul partidului. Joi, toți membri de partid chemați la centru, au decis, tot în unanimitate, ca partidul să nu retragă controversatele ordonanțe.

Liviu Dragnea nu a avut contracandidat când a candidat la șefia partidului și a câștigat cu unanimitate. Într-una dintre foarte puține confesiuni din interior, fostul ministru PSD pentru Dialog Social, Aurelia Petrescu a fost întrebată la RFI: „Considerați că s-a schimbat ceva în PSD din momentul în care Liviu Dragnea a acces la conducerea partidului?”. Ministrul a răspuns:  “Da, dictatura. E o dictatură pe care eu nu am văzut-o în PSD în ultimii 20 de ani. Și am trăit și în perioada Adrian Năstase.”

Despre șef

Poate doamna ministru vorbește la mânie… și, totuși, la o scurtă vizită pe site-ul oficial al Partidului Social Democrat (www.psd.ro) găsești indicii care ar putea susține existența unui cult al personalității. Site-ul se deschide cu 5 poze cu liderul PSD Liviu Dragnea. Dacă dai click pe prima imagine cu Dragnea vorbind de la tribună, găsești programul colorat ca un papagal al partidului din campania electorală. Cele trei știri (cu pozele aferente) cu Dragnea vorbind despre inițiativa Ținutului Secuiesc sau ordonanțele care au scos oamenii în stradă. Pierdută, o poză a lui Florin Iordache și ceva despre ordonațe (posibil să fie scoasă din moment ce Iordacje și-a delegat atribuțiile).

Secțiunea „cine suntem” se deschide pe o poză panoramată cu, desigur, Dragnea, plus una bonus, la final… Total intermediar – 7 poze cu Dragnea pe pagina PSD.

La capitolul „istoric”, Dragnea nu putea apărea pentru că începuturile social democrației se regăsesc după a două jumătate a ecolului al XIX-lea.

În poză cu dușmanu

Pagina „structura” se deschide cu poza lui Dragnea alături de Gabi Firea plus Codrin Ștefănescu în planul doi sau trei. Secțiune „despre” are 3 poze cu, ați ghicit, 3 Dragnea . Una, îl arată pe Dragnea la masă cu Liviu Zgonea, ceea ce arată că siteul are nevoie urgentă de un upgrade, urmașul lui Mihai Viteazu fiind expluzat, între timp din partid. Am ajuns la 10 poze cu Dragnea.

Viziunea PSD este explicată de Dragnea cu microfonul în mână și încă trei poze (două cu cravată, una fără) – total 14. La capitolul „alegeri 2016”, titularul pozei de deschidere este Gabi Firea. În schimb la capitolul „media”, totul este despre domnul Dragnea surprins în șapte ipostaze, în cea din urmă dând mâna cu Donald Trump (am luat doar front-page-ul). Astfel, pe pagina PSD, găsim 21 de poze cu Dragnea, una cu Firea și alta cu ministrul Justiției, Florin Iordache.

Mențiune: orice pagină veți deschide de pe siteul psd.ro are la finalul ei poza lui Liviu Dragnea și secțiunea “Președintele PSD”.

La PNL lucrurile sunt mai echilibrate. Pe front-page, găsim poze/știri cu Cristian Bușoi, Raluca Turcan (două), tot felul de aleși locali imposibil de recunoscut dacă nu deschizi și știrea în sine (la vreo 10 bucăți).

USR nu pune niciun preț pe comunicare. Siteul lor nu a mai fost actualizat, așa că de pe prima pagină aflăm că „am strâns 350,000 de semnături. Vă mulțumim. Ajută în continuare campania USR! Donează pentru un parlament curat”.

Și pe siteul ALDE: 7 poze cu Tăriceanu, 5 cu Daniel Constantin.  

Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...

Produse esențiale pentru curățenia de iarnă – descoperă gama completă!

În fiecare an, intrăm în sezonul rece cu promisiunea de a face din locuința noastră un sanctuar confortabil și călduros. Însă, odată cu iarna,...
Ultima oră
Pe aceeași temă