13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCSU Neptun, un tur de coșmar

CSU Neptun, un tur de coșmar

Formația constănțeană este antepenultima în clasament și are șanse mari să se afle printre echipele ce vor spune adio primei ligi.

Pentru al patrulea an consecutiv, formația feminină de handbal CSU Neptun Constanța, se zbate în mediocritate și datorii. Cu un lot mai subțire ca niciodată, echipa constănțeană a reușit să obțină trei succese miraculoase de-a lungul turului de campionat, dar pare a fi principala candidată la retrogradare, dacă nu se investește masiv în lot. Ion Crăciun, antrenorul-miracol de pe litoral, a demisionat deja o dată și amenință iar cu plecarea dacă nu se iau măsuri rapide, cererea sa fiind una legitimă în condițiile în care nimeni din conducere nu pare interesat ca la Constanța să se facă performanță.

Continuare miraculoasă

În vară, CSU Neptun s-a salvat lejer de la retrogradare după un turneu de baraj, numai că la câteva săptămâni de la reușită, în loc de achiziții, echipa a primit vestea că se va desființa, fapt ce a generat un exod rapid al jucătoarelor care duseseră greul în sezonul precedent. Așa au plecat de la Constanța Alla Sheiko (golgheterul formației în ultimele sezoane) și Oana Ionescu, și tot așa s-au ratat transferurile Biancăi Tiron, junioară care a explodat pe litoral, și Irinei Dumanska, o altă puștoaică devenită jucătoare cu experiență în anul petrecut la Constanța. Vestea că totuși CSU va continua să existe a venit prea târziu, iar sezonul a fost început cu un lot incredibil de mic și cu șanse doar teoretice să se reușească ceva spectaculos, mai ales că nimeni nu a venit cu soluții sau bani la club.

Așa s-a ajuns ca după 13 etape, CSU să aibă 9 puncte, zestre adunată după o serie de partide cu deznodământ neașteptat și a trei victorii eroice în fața Universității Cluj, a Mureșului Târgu-Mureș și a echipei eternului dușman Gheorghe Tadici, HC Zalău. Subțirimea lotului a fost însă principalul motiv pentru care s-au pierdut partidele cu Unirea Slobozia, cu HCM Râmnicu Vâlcea și, în ultima rundă, cu CSM Ploiești, echipe care nu ar fi trebuit să pună probleme în condițiile unei situații normale la Constanța.

„Nu poţi să fii în prima ligă şi să stai în trei-patru jucătoare”, s-a mărginit să declare tehnicianul Ion Crăciun, iar vorbele veteranului care rezistă de atâția ani pe banca echipei din Constanța au acoperire în cifre. CSU nu are rezervă de portar și se bazează pe jucătoare care ar fi prins cu greu banca de rezerve în alte părți, astfel că orice rezultat pozitiv este miraculos. „N-am jucătoare de schimb în poartă şi la 9 metri. N-ai ce să faci, oricât şi-ar dori fetele care sunt în teren. Nu am cum să rezist cu echipa asta 60 de minute. Vom avea o discuţie la club şi vom vedea ce se va hotărî cu formaţia mai departe”, a declarat Ion Crăciun după eșecul de duminică, 20-25 cu CSM Ploiești, însă bunăvoința sa este greu de crezut că va primi și un răspuns din partea celor implicați. Până în ianuarie, viitorul echipei care a continuat tradiția Hidrotehnicii ar trebui să fie deja decis, patru ani de chin fiind parcă prea mulți.

PROGRAM. Meci cu Zalău în Cupă

Ieri, FRH a astabilit programul optimilor de finală iar echipa constănțeană a avut noroc, ea urmând să întâlnească, la Constanța, una dintre formațiile pe care le-a învins în acest sezon: HC Zalău. Partida se va desfășura pe 21 ianuarie, dar este greu de crezut că va avea același deznodământ ca meciul din campionat, echipa din Zalău deplasând atunci pe malul mării un lot cu multe absențe.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă