15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA: Irakul, în stare de ALERTĂ

CRIZA SIRIA: Irakul, în stare de ALERTĂ

Premierul irakian Nuri al-Maliki şi-a exprimat, miercuri, opoziţia faţă de o intervenţie militară străină în Siria şi a anunţat o stare de alertă pentru a contracara eventuale reveniri ale crizei în ţara sa, transmite Mediafax.

“Anunţăm o stare de alertă şi o situaţie de urgenţă pentru a contracara problemele de securitate şi pentru a lua măsurile necesare atenuării efectelor unui război la nivelul economiei, serviciilor şi situaţiei sanitare”, a declarat Maliki într-un discurs televizat.

El nu a oferit detalii despre măsurile luate de ţara sa.

Premierul a adăugat că o intervenţie militară străină în ţara vecină ar aduce doar “distrugere şi catastrofă” şi s-ar dovedi “un impas”.

Citeşte şi LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizează. Urmăreşte aici cele mai importante evenimente

Irakul a încercat să menţină o poziţie de neutralitate în faţa conflictului sirian, chiar dacă voluntarii irakienii luptă în ambele tabere din Siria.

Statele Unite au cerut în mai multe rânduri Irakului să interzică survolarea spaţiului lor aerian de către avioanele iraniene ce transportă arme destinate regimului sirian, dar Bagdadul a afirmat că nu este în măsură să facă acest lucru.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă