13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. Despre ce fel de acţiune militară vorbeşte John Kerry

CRIZA SIRIA. Despre ce fel de acţiune militară vorbeşte John Kerry

CRIZA SIRIA. Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat vineri că Statele Unite ar desfăşura o acţiune cu ţintă precisă, fără trupe la sol, împotriva Siriei, acuzată că a comis atacuri cu arme chimice împotriva propriului popor, transmite Mediafax.

Casa Albă a afirmat, de asemeneam că are “convingerea fermă” că regimul sirian este responsabil de atacul cu arme chimice care a provocat moartea a 1.429 de persoane, dintre care 426 de copii, în apropiere de Damasc, la 21 august.

În cadrul unei declaraţii solemne în faţa presei, Kerry a vorbit despre un răspuns militar “adaptat” şi care nu va fi “infinit” în timp.

Preşedintele american Barack Obama “a declarat foarte clar că, indiferent care va fi decizia luată în privinţa Siriei, ea nu va semăna deloc cu Afganistanul, Irakul sau chiar Libia. Nu vor fi trupe la sol”, a insistat Kerry.

Pentru această posibilă acţiune militară, şeful diplomaţiei americane a citat ca posibili aliaţi Franţa, Liga Arabă şi Australia.

El a apreciat, de asemenea, că această operaţiune ar fi un mesaj trimis Iranului şi Hezbollah, susţinători ai Damascului.

Potrivit unui raport al serviciilor de informaţii americane difuzat de Casa Albă şi care susţine că se sprijină pe surse “multiple”, Guvernul lui Bashar al-Assad a recurs la gaz neurotoxic în acest atac, fiind “foarte improbabil” ca acesta să fi fost comis de rebeli.

Citeşte şi LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizează. În lipsa aliaţilor, Obama ar putea interveni singur

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă