15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA: Armata siriană se repoziţionează în faţa ameninţărilor occidentale

CRIZA SIRIA: Armata siriană se repoziţionează în faţa ameninţărilor occidentale

Armata siriană a început să se repoziţioneze în ultimele 48 de ore din cauza ameninţărilor occidentale împotriva poziţiilor militare ale regimului, ca represalii faţă de presupusa utilizare a armelor chimice, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, transmite Mediafax.

“Nu este o abandonare a poziţiilor, ci o repoziţionare militară în ultimele 48 de ore”, a explicat pentru AFP, miercuri, Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se sprijină pe o reţea de militanţi în întreaga ţara.

“Zeci de sedii ale comandamentului militar şi comandamentului brigăzilor sunt evacuate pentru a se stabili în altă parte. Aceste schimbări de poziţie au loc la Damasc, la Homs şi la Hama (centru), pe coasta mediterană, la Sueida şi Deraa, în sud”, a precizat el.

Contactat de AFP, un oficial din cadrul serviciilor de securitate de la Damasc a explicat: “Nimeni nu îşi dezvăluie planul, toate armatele din lume care sunt ţinta unor atacuri vor să se apere, să apere poporul şi patria, este misiunea armatelor”.

“De doi ani şi jumătate, noi suntem în centrul bătăliei. (Teroriştii) cu care ne confruntăm nu diferă prin nimic de ameninţările actuale” din partea occidentalilor, a adăugat el.

Citeşte şi LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizează. Urmăreşte aici cele mai importante evenimente

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă