33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCrima de la Şag: Bărbatul i-a dat copilului somnifere înainte să-l omoare....

Crima de la Şag: Bărbatul i-a dat copilului somnifere înainte să-l omoare. Vezi ce a scris bărbatul în scrisorile de adio

Bărbatul din Şag care şi-a ucis socrii, apoi s-a sinucis, a lăsat două scrisori adresate Poliţiei în care explica faptul că a decis să îşi omoare copilul întrucât “nimeni nu a fost mulţumit” de acesta şi “nu are nici un viitor”, menţionând că înainte de crime i-a dat băiatului două somnifere, relatează Mediafax.

Anchetatorii în cazul bărbatului de 29 de ani din Şag care a comis cele trei crime au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că au descoperit în lenjeria intimă a acestuia două scrisori adresate Poliţiei, în care explica de ce a comis crimele şi susţinea că îi pare rău, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului Timiş, din scrisori a reieşit că bărbatul s-a gândit iniţial să se sinucidă din cauză că mama copilului său ar fi avut mai multe relaţii cu bărbaţi, atât în România, cât şi în Italia, însă apoi a decis să îşi omoare copilul şi pe bunicii acestuia.

În prima scrisoare, datată 31 decembrie, care are patru file, bărbatul, Ioan Ciucia, a scris că a decis să îl omoare pe copilul lui, Rafael, care suferea de autism, pe motiv că “nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta”.

Am decis ca Rafi să nu mai trăiască şi el chiar nu e vinovat cu nimic, dar nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta decât eu şi chiar eu am decis să îl omor căci nu are niciun viitor… am luat decizia referitor la Rafi şi de teama ca să nu se asemene cu mine şi să aibă instincte criminale“, scrie bărbatul în prima scrisoare (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul).

Potrivit aceluiaşi document, Ciucia le spune anchetatorilor despre SMS-ul pe care i l-a trimis mamei copilului său, Ana Maria Toth, în care îi spunea că dacă nu se vor împăca îi va părea rău.

“La Anne iam spus astăzi că dacă nu se împacă cu mine o săi pară rău”, a scris bărbatul (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul).

În aceeaşi scrisoare, el le cerea poliţiştilor să înţeleagă ce “putere” trebuie să aibă ca să îşi omoare propriul copil.

Gândiţivă la mine ce putere trebuie să am ca sămi omor propriul copil, dar vă spun că nu numai d eputere e nevoie ci şi de maximă nebunie pe care o am deja, de tâmpenie, cretinism şi psiho la pământ“, se arată în text (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul).

În încheierea scrisorii, Ciucia le spune poliţiştilor că ,în seara de 31 decembrie, ar fi împlinit 11 ani de când avea o relaţie cu mama copilului său.

În a doua scrisoare găsită de anchetatori, intitulată “Declaraţie cu regret” şi având nouă file, care a fost scrisă atât înainte, cât şi după comiterea crimelor, Ciucia susţine iniţial că a dorit să se sinucidă, însă apoi spune că va distruge “tot ce are mai scump pe lume”.

“În primele mele rânduri aş vrea să mă ierte d-zeu şi restul lumii pentru faptele pe care am să le fac deşi nu am vrut să ajung să comit aşa ceva (…) o săi distrug tot ce are mai scump pe lume. Nu o săi fac ei (Anei Maria Toth – n.r.) rău personal”, susţinea Ciucia (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul).

Mai departe, el le transmite anchetatorilor că i-a dat copilului de şapte ani două pastile de somn înainte de a-l omorî.

Iam dat lui Rafi 2 levo de somn înainte de toată scena“, se arată în text.

Procurorii au caracterizat cele două scrisori ale lui Ioan Ciucia drept incoerente, însă au spus că din punct de vedere juridic acest caz a fost “destul de simplu”.

Bărbatul de 29 de ani şi-a ucis copilul de şapte ani şi socrii, apoi s-a spânzurat în faţa casei, el fiind găsit luni de fratele său.

În locuinţă au fost găsiţi morţi socrii şi copilul său, poliţiştii stabilind că tânărul i-a ucis pe cei trei, apoi s-a sinucis, el ameninţând de mai multă vreme că va recurge la acest gest.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul şi-a lovit socrii cu un topor. Socrii bărbatului au fost găsiţi într-o cameră a locuinţei, întinşi pe pat, cu feţele acoperite de perne şi cu urme de violenţă, iar copilul într-o altă cameră. Anchetatorii nu au găsit urme de violenţă pe trupul copilului de şapte ani, iar ulterior raportul preliminar al autopsiei copilului de şapte ani a arătat că acesta a murit prin asfixiere mecanică.

Anchetatorii afirmau că mama copilului era plecată în Italia, acesta fiind motivul pentru care bărbatul ar fi fost deprimat.

La rândul său, primarul comunei Şag, Venus Oprea, declara că bărbatul ar fi recurs la acest gest deoarece soţia sa, care munceşte în Italia, l-ar fi ameninţat că va vinde casa în care locuiau cu toţii. “Am rămas şocat, era un copil deosebit şi fratele lui, care l-a descoperit, este surprins, pentru că ieri (duminică – n.r.) a fost la masă şi au discutat, a pus lemne pe foc şi nu părea deprimat. El a fost în Italia mai multă vreme şi soţia lui mergea des în Italia, aşa şi-au făcut casa. Casa o trecuse pe numele soţiei şi ea l-a ameninţat că o va vinde după sărbători”, spunea Oprea.

El menţiona că băiatul de şapte ani avea “un handicap” şi spunea că a intervenit pentru ca minorul să fie primit la grădiniţa din localitate, iar educatoarele să îi acorde o mai mare atenţie. Anchetatorii susţineau că băiatul avea autism. De asemenea, Oprea spunea că soţia bărbatului a fost înfiată, cei doi bătrâni care au fost ucişi nefiind părinţii ei naturali.

Bărbatul de 29 de ani a lăsat un bilet pe care scria “Nu intraţi, am făcut crime, sunaţi la 112”, iar anchetatorii au descoperit în telefonul lui Ioan Ciucia mai multe mesaje către mama copilului, ultimul datând chiar din noaptea în care şi-a ucis copilul de şapte ani şi socrii, iar apoi s-a sinucis.

În primul mesaj trimis, în 31 decembrie, de pe telefonul lui Ion Ciucia către contactul “Hany”, despre care anchetatorii susţineau că este Ana Maria Toth, bărbatul o atenţiona că se împlineau 11 ani de când erau împreună şi o ameninţă că îi va părea rău că nu i-a răspuns la telefon.

“Buba o să-ţi dau să vb cu rafi că mi-am încărcat tel şi am minute. eu nu vreau să vb cu tine acum pt că nu mi-ai răspuns cu da s-au nu referitor la noi, dar să nu te culci că te sun pe la 02:00 numai că o să-ţi pară rău buba şi mie îmi pare deja că totul ia sfârşit în seara asta împlineam 11 ani pentru mine înseamnă mult seara aceasta dar şi tu cât m-ai trăieşti o să-ţi aduci aminte pt că m-ai făcut să-ţi arăt iubirea mea in răzbunare am să mă sacrific.te iubesc şi mi dor de roşcata m-ea te iubesc!!!”, se arată în mesajul bărbatului. (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul)

În al doilea mesaj, trimis în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, bărbatul o anunţa că “acasă toţi sunt morţi”. “Buba e grav răspunde că o ieşit cu crime şi o să m-ai iese credemă că stau şi plâng şi mă-ntreb de ce n-ai zis da că ne împăcăm şi scăpa multă lume dar n-ai spus, atât ai evitat până am înebunit, uite sună acasă toţi sunt morţi nimeni nu m-ai mişcă“, a scris Ciucia (n.r. – ortografia textului este conformă cu originalul).

De asemenea, anchetatorii au găsit asupra bărbatului mai multe pagini ale unei scrisori-jurnal în care acesta le explica anchetatorilor de ce a recurs la acest gest.

Ion Ciucia a fost înmormântat, miercuri după-amiază, în cimitirul din Şag, la funeralii participând circa 300 de persoane şi fiind oficiată o slujbă specifică în cazurile de sinucidere.

Tot miercuri după-amiază, a ajuns la Timişoara cu un avion şi soţia bărbatului, Ana Maria Toth, care va participa, joi, la funeraliile copilului ei de şapte ani şi ale părinţilor adoptivi.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă