15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCreţu, aleasă vicepreşedinte al Grupului Socialist din PE, pentru politici sociale, egalitate...

Creţu, aleasă vicepreşedinte al Grupului Socialist din PE, pentru politici sociale, egalitate de gen

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost aleasă vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, responsabilă pentru politicile sociale şi egalitatea de gen, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

“Încrederea colegilor mei mă onorează şi mă obligă, mai ales pentru că traversăm o perioadă dificilă, în care cetăţenii europeni resimt tot mai acut efectele crizei economice. Pierderea locurilor de muncă, discriminarea salarială pe criterii de gen, impactul dureros al recesiunii asupra vieţii de familie sunt câteva din realităţile dure ale sărăciei provocate de măsurile de austeritate impuse de guvernele de dreapta din Uniunea Europeană”, a declarat Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD a precizat că priorităţile mandatului său vor fi promovarea măsurilor destinate relansării economice şi creării de locuri de muncă, precum şi apărarea egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei. “E nevoie de măsuri pentru salvarea modelului social european, astfel încât UE să redevină un vector al respectării drepturilor cetăţeneşti”, a subliniat Corina Creţu.

Noul vicepreşedinte al Grupului Socialist a declarat că va acorda o atenţie aparte problemelor lucrătorilor migranţi şi consecinţelor negative resimţite de familiile acestora, de la numeroasele cazuri de sinucidere ale copiilor şi rata crescută de abandon şcolar, până la destrămarea familiilor. Corina Creţu consideră, de asemenea, că se impun măsuri coordonate mai ferme pentru combaterea traficului de femei în UE şi a reţelelor de sclavie sexuală.

“Marile întreceri sportive ale acestei veri – Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Londra – sunt asociate, din păcate, nu doar cu fair-play-ul competiţional, ci şi cu intensificarea fenomenului prostituţiei”, a atras atentia vicepreşedintele social-democrat.

Corina Creţu face parte din Grupul europarlamentar socialist din anul 2007 şi a fost propusă pentru vicepreşedinţia acestuia de către Delegaţia PSD din Parlamentul European.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă