18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialNumărul călătorilor pe Aeroportul Otopeni a crescut semnificativ în luna mai

Numărul călătorilor pe Aeroportul Otopeni a crescut semnificativ în luna mai

Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București a înregistrat o creștere de 18,9% a traficului aerian, în luna mai, informează Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), citată de Agerpres.

Astfel, în luna mai a acestui an, Aeroportul a înregistrat un trafic aerian de 935.940 pasageri şi 9.204 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). În acest context, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Capitală, în mai 2016, a înregistrat o creştere de 18,9%. Evoluţia numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendinţa generală de 3,6%, înregistrată la nivel european. 

În acelaşi timp, Aeroportul Henri Coandă a înregistrat şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, care a atins 3,1%. Astfel, în luna mai, numărul mişcărilor de aeronave pe acest aeroport s-a majorat cu 11,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. 

În cadrul categoriei  fluxului de pasageri cuprins între 5 şi 10 milioane, prima poziţie este ocupată de aeroportul Berlin Schoenefeld, urmat de Larnaca (Cipru) şi Ibiza (Spania). Pe locul patru este aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, urmat de aeroportul Porto. 

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie – martie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, primele poziţii sunt ocupate, în ordine, de Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga, Istanbul Sabiha Gokcen şi Amsterdam. 

Totodată, la categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Gran Canaria (Spania), Bonn Cologne, Budapesta, Tel Aviv şi Malaga, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, topul este condus de Oradea, urmat de Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina), Ohrid (Macedonia) şi Burgas (Bulgaria). 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

 

 

Cele mai citite

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

Sfaturi pentru a organiza o petrecere perfectă pentru copii

Organizarea unei petreceri de succes pentru copii poate fi o provocare, dar și o experiență extrem de plăcută. Fie că este vorba de aniversarea...

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...
Ultima oră
Pe aceeași temă