13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCrearea unei zone tampon la accesul în locuinţă

Crearea unei zone tampon la accesul în locuinţă

Creativitatea este unul din factorii determinanţi pentru o renovare de calitate.

Ea poate fi premisa unor soluţii care, la rândul lor, generează confortul, stilul şi personalitatea locuinţei dumneavoastră. De aceea este important ca, încă din faza de proiectare a reamenajării locuinţei, să vă exploataţi din plin această calitate. Numai aşa veţi putea atinge un randament maxim în exploatarea potenţialului pe care îl are căminul dumneavoastră.
O soluţie creativă este una care rezolvă novator şi cu maximă eficienţă o anumită problemă. În cele ce urmează, vom prezenta o asemenea soluţie care însă, prin simpla ei aplicare, a condus la rezolvarea a două probleme distincte cu care se confruntau proprietarii. Prima dintre ele a fost generată de vechimea imobilului la parterul căruia se află apartamentul în discuţie.
Pereţii acestuia prezentau, în zona uşii de acces, fisuri minore care nu puteau fi ignorate. De aceea zona respectivă avea nevoie de consolidare. A doua problemă a rezultat în urma reorganizării spaţiului apartamentului: din cauza faptului că vestibulul a fost integrat în zona de zi, accesul în locuinţă s-ar fi făcut direct în această zonă. Situaţia respectivă ar fi generat o serie de neajunsuri, de la afectarea confortul termic, până la păstrarea cu dificultate a curăţeniei.
Soluţia, pe care proprietarii au propus-o meşterilor pentru ieşirea din această situaţie, a fost crearea unei zone care să intermedieze accesul în locuinţă. Punerea în operă a constat în eliminarea vechilor uşi de tip canat şi în construirea a doi pereţi care izolează noul ves­tibul. Pentru ancadramentul noii uşi de acces au fost turnaţi doi stâlpi din beton armat, aceştia reprezentând şi soluţia pentru consolidarea peretelui afectat. La final, a rezultat un nou vestibul cu suprafaţa de 2,2 mp în care a fost montată şi centrala termică.  

1.Realizarea armăturii din fier
De o parte şi de cealaltă a golului de uşă au fost introduse în pereţi, din 20 în 20 de cm., bare de fier-beton striat cu diametrul de 6 mm. Structura a fost completată cu bare cu diametrul de 8 mm. care au fost montate vertical.

2.Eliminarea vechilor uşi
În jurul armăturii metalice au fost construite cofraje din lemn. Acestea au fost realizate în aşa fel încât suprafaţa ultimei trepte să fie integrată în noul vestibul. În acelaşi timp au fost înlăturate şi vechile uşi de acces în apartament.

3.Montajul noilor uşi de acces
După ce au fost turnaţi cei doi stâlpi şi cofrajul a fost înlăturat, a fost montată noua uşă de acces în locuinţă. Aceasta a fost construită pe comandă, din tâmplărie PVC şi sticlă sablată. Ea a fost montată pe marginea fostei trepte, lucru care a dus la un adaos de 0,9 mp pentru noul vestibul.

4.Construirea peretelui interior
Al doilea perete a fost construit la 0,5 m distanţă de fostele uşi de acces, în interiorul noii zone de zi. Pentru structura lui, au fost folosite profile metalice CD10 care au servit atât ca ghidaje, cât şi montanţi.

5.Placarea cu gips-carton
Pe structura metalică au fost fixate, în şuruburi autofiletante, plăci din gips-carton. Înainte de închiderea definitivă a peretelui, în interiorul acestuia a fost introdus un strat de vată minerală de sticlă. Zonele de îmbinare ale plăcilor şi capetele şuruburilor au fost chituite şi şlefuite.

6.Montajul uşii
În peretele construit din profile metalice şi plăci din gips-carton a fost montată o uşă care face legătura între noul vestibul şi zona de zi a apartamnetului. Aceasta este din tâmplărie PVC şi geam sablat, termoizolant.

7.Izolarea tavanului
Pe tavanul noului vestibul a fost construită o structură metalică din profile UW30 şi CD60. În interiorul acesteia a fost introdus un strat termoizolant din vată minerală de sticlă şi a fost trasă instalaţia electrică. La final, structura a fost placată cu gips-carton.

8.Montajul centralei
În apartament a fost montat un sistem de încălzire prin pardoseală. Centrala necesară acestuia a fost montată în una din nişele care au fost create pe pereţii laterali ai vestibulului. De aici, conductele au fost direcţionate spre cutia de distribuitori care a fost montată în zona de zi.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă