20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCostul de finanţare al Greciei a scăzut

Costul de finanţare al Greciei a scăzut

Costul de finanţare al Greciei a scăzut, vineri, înaintea întâlnirii miniştrilor de Finanţe ai statelor din zona euro de la Riga, în Letonia, informează Mediafax.

Randamentul obligaţiunilor elene pe doi ani a scăzut pe pieţele financiare internaţionale cu 110 puncte de bază, la 23,63%, în timp ce costul finanţărilor pe 10 ani s-a redus cu 83 puncte de bază la 12,04%, transmite MarketWatch.

În jurul orei 13:30, principalul indice al bursei de la Atena era în urcare cu 3,24%.

Miniştri Finanţelor din zona euro se întâlnesc vineri la Riga pentru a discuta situaţia Greciei, ţară care în scurt timp ar putea să rămână fără lichidităţi pentru plata obligaţiilor financiare.

Statul elen mai poate accesa o tranşă în valoare de 7,2 miliarde de euro din programul de ajutor financiar în valoare de 240 de miliarde de euro încheiat în 2010 cu FMI, UE şi BCE, însă creditorii ţării au condiţionat acordarea banilor de adoptarea unor reforme de austeritate.

Miniştrii din zona euro au cerut de mai multe ori guvernului elen să revizuiască lista de reforme trimisă la Bruxelles, argumentând că măsurile propuse nu sunt suficient de concrete.

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă