14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCoşmarul american: Cum a ajuns McDonald's să respingă mai mulţi candidaţi decât...

Coşmarul american: Cum a ajuns McDonald’s să respingă mai mulţi candidaţi decât Harvard?

De la declanşarea recesiunii şi până în prezent, din ce în ce mai mulţi cetăţeni americani din clasa de mijloc se întreabă dacă vor mai avea vreodată un job decent. Publicaţia americană Business Insider a realizat un top al dovezilor care arată starea reală a economiei din SUA şi cum influenţează această traiul de zi cu zi al cetăţenilor de rând.

Şomajul

Potrivit Wall-Street Journal, SUA au în prezent 5,5 milioane de şomeri care nu primesc ajutor de şomaj.

Job-uri prost plătite

Numărul „job-urilor prost platite” din SUA a crescut îngrijorător în ultimii 30 de ani şi a ajuns să ocupe, în 2011, o pondere de 41% din totalul locurilor de munca.

 

Mai mulţi bărbaţi casnici

În SUA, doar 66,8% dintre bărbaţi au avut un job anul trecut. Acest procent reprezintă cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată în Statele Unite.

McDonald’s vs. Harvard – Avantaj pentru fast food

Pe vremuri, oricine îşi putea găsi un „job de criza” în cadrul reţelei McDonald’s. Dar azi, McDonald’s a ajuns să respingă un număr mai mare de candidaţi decât Harvard: aproximativ 7% dintre cei care aplică la Harvard sunt acceptaţi, în timp ce doar 6,2% dintre cei care îşi doresc un job la McDonald’s îl şi obţin.

Mai puţine locuri de muncă

Faţă de momentul 2007, când a izbucnit criza, în SUA sunt cu 7,25 de milioane de job-uri în minus.

Preţ benzinei

În ultimele 12 luni, preţul mediu al benzinei a crescut în SUA cu circa 30%.

1 din 5 copii, trăiesc în sărăcie

În SUA, peste 20% dintre copii traiesc in sărăcie. În comparaţie, în Marea Britanie şi în Franta, nivelul sărăciei la copii este de sub 10 procente.

Câştiguri fabuloase pentru directorii executivi

Potrivit noului raport AFL-CIO, câştigul mediu al unui CEO a fost, anul trecut, de 343 de ori mai mare decât al americanului din clasa medie.

Absolventii de colegiu, datori si cu job-uri care nu cer studii

Circa 17 milioane de absolvenţi de colegiu lucrează în prezent pe posturi care nu cer studii superioare. Circa două-treimi din totalul absolvenţilor de colegiu au datorii atunci când termină şcoala pentru că s-au împrumutat să îşi plătească studiile.

Citeste si: La ce sunt SUA pe primul loc în lume

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă