8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCosmar la cumparaturi

Cosmar la cumparaturi

Bucurestenii care au ales sa-si petreaca dupa-amiaza zilei de sambata la cumparaturi in parcul de retail Baneasa, precum si in alte hipermarketuri, inarmati numai cu carduri BRD si fara bani cash, au avut parte de un adevarat cosmar. Ei nu si-au putut plati la case produsele deoarece sistemul informatic al bancii a cazut. Pentru miile de oameni porniti in cautarea iepurasului de Pasti shopping-ul s-a transformat astfel intr-o pierdere de timp enervanta.
Neplacerile au fost cauzate de o pana de curent survenita in cladirea care adaposteste serverul informatic central al BRD. "Pana de curent a afectat sistemul informatic, dar problema s-a rezolvat intr-o ora", a declarat Traian Traicu, sef serviciu in BRD. Pe durata avariei, cititoarele de carduri de la casele magazinelor nu au functionat pentru clientii BRD, dar nici pentru cei ai altor banci, precum Banca Romanesca, ei avand doar doua variante de a pleca acasa cu obiectele dorite: fie sa extraga banii de la unul dintre bancomatele din zona (insa acestea au ramas rapid leftere), fie sa astepte cate 2-5 ore in magazine pana sa se repare sistemele electronice. Gurile rele sustin ca, de fapt, prin calculatoarele bancare ar colcai niscaiva virusi.
Prin acest cosmar au trecut atat clientii retailerului de mobilier IKEA, cat si cei ai Carrefour Feeria. "Am sfarsit prin a abandona cosul cu proviziile si cadourile pentru Pasti in magazin. Nu puteam ramane acolo sa astept un timp neprecizat sau sa alerg la bancomat", ne-a declarat I. Moraru, client al Carrefour. Un alt bucurestean, Cristian T., a avut probleme la IKEA. si aici blocarea POS-urilor a provocat dificultati mari, fiindca abandonarea produselor identificate cu efort in rafturile autoservirii de mobila, pentru o fuga la bancomat, insemna reluarea cautarilor la intoarcerea in magazin. "Un pat are cate trei etichete. Fiecare componenta trebuie identificata in raft. Daca lasi caruciorul, trebuie sa cauti din nou", ne-a spus cumparatorul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă