11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCorpul de control al premierului a sesizat Parchetul cu privire la dispariția...

Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul cu privire la dispariția unor cărți rare de la Secția pedagogică a BCU

Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție privind operațiunile sau actele ilicite constatate în urma verificărilor efectuate la Secția pedagogică ''I.C. Petrescu" din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare ''Carol I".

Un număr de 3.989 de cărți vechi și de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului făcut la Biblioteca Pedagogică "I.C. Petrescu", anunța ministrul Educației, Remus Pricopie,  în martie 2014, potrivit  realitatea.net. 

Pricopie a precizat atunci că, dintre cele aproape 4.000 de cărți care nu au fost găsite la inventar, 69 datează din perioada 1642 — 1850. Biblioteca Pedagogică a fost preluată de Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", iar disparițiile au fost sesizate la inventarul de la preluare.

"Am înțeles de ce nu s-a dorit realizarea inventarului. Un inventar așa cum scrie la carte a fost făcut ultima dată în 1984", spunea, atunci, ministrul.

Acum, inspectorii guvernamentali au finalizat un raport de control și vor sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit raportului corpului de control, la inventar s-a constat lipsa unui număr de 33.897 unități biblioteconomice – cărți, reviste, hărți, fotografii etc.

Între alte acuzații ale inspectorilor guvernamentali figureaza și faptul că persoana care a exercitat atribuțiile de director al bibliotecii, Carmen Pesantez, ar fi emis o serie de decizii prin care s-a reîncadrat din proprie inițiativă în funcția de director general pe o perioadă nedeterminată, deși acest atribut apaținea Ministerului Educației Naționale. Potrivit raportului, Carmen Pesantez și-ar fi majorat salariul brut, și-ar fi acordat compensații, sporuri în valoare totală de 45.651 lei. Fostei directoare i se impută și angajarea a 12 persoane în perioada 2010-2013.

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă