16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCorlăţean face joi o vizită la Chişinău

Corlăţean face joi o vizită la Chişinău

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va face joi o vizită oficială la Chişinău, aceasta fiind prima vizită bilaterală de la preluarea mandatului, informează MAE, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, obiectivul principal al vizitei îl reprezintă accelerarea proiectelor comune aflate în derulare, confirmate recent de şefii celor două Guverne cu ocazia vizitei oficiale la Chişinău a premierului român.

Programul vizitei cuprinde primiri la preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Ministrul român va avea consultări cu Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, şi întrevederi cu Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul economiei, şi cu Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.

Potrivit sursei citate, Titus Corlăţean va aborda în cadrul discuţiilor stadiul dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi va reitera, în acest context, mesajul clar de susţinere pentru eforturile Chişinăului în direcţia integrării europene.

Vor fi analizate, totodată, evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării politice a dosarului transnistrean.

Cele mai citite

Spitalul Foișor, noi informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Spitalul Foişor a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor. „Evaluarea domnului...

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă