1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCoreea de Nord se va autodistruge, susține Coreea de Sud

Coreea de Nord se va autodistruge, susține Coreea de Sud

Preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat Coreea de Nord că se expune ‘autodistrugerii’ dacă nu îşi va limita ambiţiile nucleare, relatează France Presse citată de Agerpres.

‘Coreea de Nord va merge pe cale autodistrugerii dacă nu se va schimba’, a declarat ea, marți, într-o reuniune a guvernului de la Seul.

Park Geun-Hye a avut această reacție după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat un test cu focos nuclear, precum şi mai multe lansări de rachete balistice, un anunţ ce a făcut să crească îngrijorarea comunităţii internaţionale în legătură cu ambiţiile nucleare ale Phenianului. 

Escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea a început la 6 ianuarie după cel de-al patrulea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian şi lansarea la 7 ianuarie a unei rachete cu un presupus satelit. Despre aceasta din urmă există suspiciuni că ar fi o rachetă cu rază lungă de acţiune de până la 12.000 de km şi care ar putea fi utilizată pentru un atac nuclear, potrivit experţilor. 

Ca urmare a recentelor teste, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit sancţiunile faţă de Coreea de Nord, prin restrângerea relaţiilor ei economice pe plan extern.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă