11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCopiii au “ţintit 10”

Copiii au “ţintit 10”

Peste două mii de copii au participat la proiectul “Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv” derulat de federaţia de specialitate în opt oraşe din ţară.

 

Îndemnul campaniei a fost ''Țintește 10! Și la școală și la sport!'', iar scopul a fost  selecția celor mai talentați copii din clasele 4-8 ale școlilor incluse în program încă de anul trecut, când s-a desfășurat prima ediție, acesta având loc la două discipline, pistol și pușcă.

Pentru pistol, au fost alese orașele Brașov, Arad, Alexandria și Iași, fiecare cu circa 300 de participanți, care s-au bucurat de prezența unor nume mari din tirul românesc, care s-au alăturat proiectului ca voluntari. Astfel, micii pistolari i-au putut cunoaște pe campionul olimpic Sorin Babii, care conduce acum FRTS în calitate de președinte, Ion Rareș, locul 4 la CM de juniori, Alexandru Saucă și Vlad Săcăleanu, medaliați la Campionatele Mondiale Universitare de Tir Sportiv din acest an, precum și consacrații antrenori Gheorghe Pop, Monica Toth și antrenorul federal Constantin Țârloiu, scrie Agerpres.

Selecția pentru proba de pușcă s-a organizat în orașele Suceava, Oradea, Focșani și București sub coordonarea antrenorilor Adrian Alaci, cel care l-a descoperit pe campionul olimpic en titre Alin Moldoveanu, Constantin, Stan, Marin Olimpiu, Ștefan Olteanu, Adrian Floruța și Vasile Leț.

Participanţii la selecţie au primit diplome, tricouri şi carnete de legitimare provizorie pentru înscrierea la un club sportive pentru practicarea sportului de performanţă.

Vârsta selecției pentru practicarea tirului a fost scăzută datorită folosirii în cadrul acestui proiect a unor arme similare celor de competiție, dar care, în locul muniției, folosesc un fascicol luminos care atinge ținta. Astfel, în viitor, vor putea fi organizate competiții locale, regionale și chiar la nivel național utilizându-se acest tip de armament care nu prezintă niciun pericol pentru copii, mai ales că s-a creat deja o bază, prin practicarea tirului, în doar doi ani de proiect atrăgându-se aproape 5.000 de elevi din clasele 4-8.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă