10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCopii asfixiaţi în lada cu făină

Copii asfixiaţi în lada cu făină

Patru copii din localitatea suceveană  Gemenea au murit asfixiaţi, luni seară, după ce au rămas blocaţi într-o ladă cu făină, în care au intrat să se joace. 

În momentul producerii tragediei, mama celor patru copii se afla la cumpărături cu fiica mai mare. „La întoarcere a sesizat faptul că cei patru copii rămaşi acasă nu sunt de găsit, motiv pentru care i-a căutat şi i-a depistat decedaţi într-un lădoi pentru făină al cărui capac era prevăzut cu sistem de închidere metalic, care se afla în po­ziţia închis. Mama şi-a scos cei patru copii din lădoi şi a încercat să le acorde primul ajutor, rezultatul fiind negativ”, precizează Po­liţia din Suceava într-un comunicat.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC), Nicoleta Daneliuc, mama copiilor decedaţi are handicap mintal de gradul II, iar tatăl, în vârstă de 74 de ani, este surdo-mut. Instituţia pentru protec­ţia copilului a considerat însă că cei cinci copii pot fi îngrijiţi de părinţi. „Dacă s-ar fi preluat copiii în sistemul de ocrotire, ar fi însemnat să fie discriminaţi părinţii. E dreptul copiilor să aibă o familie atât timp cât nu au fost alte reclamaţii la adresa părinţilor”, a declarat directorul DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu.

Declaraţia directorului vine în contextul în care poliţia şi asistenţii Direcţiei au demarat o anchetă la această familie anul trecut,  după ce fiica în vârstă de 15 ani a femeii, provenită dintr-o căsătorie anterioară, şi-a acuzat tatăl vitreg de viol. Fata a fost instituţionalizată într-un centru de plasament, iar acuzaţiile de viol nu au fost până acum dovedite. Ieri, după o anchetă de numai câteva ore, Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava a decis că al cincilea copil al familiei poate să rămână în grija părinţilor. 

 

Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava a decis că al cincilea copil al familiei poate să rămână în grija părinţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă