16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialContul atletei Stepanova, care a dezvăluit cazuri de DOPAJ ale sportivilor ruși,...

Contul atletei Stepanova, care a dezvăluit cazuri de DOPAJ ale sportivilor ruși, a fost spart. Ce informații au fost accesate

Contul AMA al rusoaicei Iulia Stepanova, aflată la originea dezvăluirilor privind dopajul sistematic din atletismul rusesc, a fost accesat ilegal, informează duminică Agerpres.

Conturile AMA fac parte din sistemul de administrare ADAMS al Agenției Mondiale Antidoping.

Persoane neidentificate au obținut ilegal parola Iuliei Stepanova și au accesat contul ei din sistemul ADAMS care oferă în special informații despre locațiile sportivilor pentru efectuarea de controale antidoping.

Stepanova, specialistă a probei de 800 m, și soțul ei, un oficial al agenției ruse antidoping, prin mărturiile lor, au declanșat procedura de anchetă care a dus la suspendarea internațională a federației ruse de atletism. Stepanova a fost suspendată 2 ani, între 2011 și 2013, din cauza anomaliilor din pașaportul ei biologic.

IAAF i-a permis atletei ruse să participe la JO 2016, dar CIO a decis ca toți atleții ruși dopați, inclusiv cei care și-au ispășit sancțiunile, să nu concureze la Rio de Janeiro.

În vârstă de 30 ani, Stepanova locuiește în SUA într-o locație secretă, dar contul ei la ADAMS cuprindea probabil informații despre adresa sa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă