27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialContracte de 1,15 miliarde lei semnate de RAJA SA

Contracte de 1,15 miliarde lei semnate de RAJA SA

La sediul central al SC RAJA SA Constanţa a avut loc semnarea contractelor de lucrări: „Reabilitare reţele apă/ canal Peninsulă – localitatea Constanţa”; „Reabilitare reţele de apă în zona centru – inclusiv magistrale – localitatea Constanţa” şi „Asistenţă tehnică de supervizare lucrări”  pentru contractul „Reabilitarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud”.

Aceste contracte fac parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu Axa 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”. Valoarea acestui ambiţios proiect derulat de SC RAJA SA Constanta se ridică la 1,15 miliarde lei (aproximativ 271 milioane de euro).

Programul european, denumit generic POS MEDIU, are la Constanţa două componente mari: „Reabilitarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud”, în valoare de 139 milioane lei, din care face parte şi contractul de asistenţă tehnică, şi „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa”, în valoare de 1,07 miliarde lei.

În urma semnării acestor contracte, SC RAJA SA Constanţa a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte derularea per total a 11 contracte (în valoare de 439,28 milioane lei) din cadrul Programului POS Mediu.

La ora actuală, alte 11 contracte de achiziţie publică de lucrări în valoare de 368,38 milioane lei sunt lansate pe SEAP, toate fiind trecute de etapa de deschidere a ofertelor şi aflate în faza de evaluare, urmând ca în perioada imediat următoare să se semneze contractele şi să fie demarate lucrările. Tot în viitorul apropiat,  22 de proceduri de achiziţie publică – licitaţie publică deschisă internaţională, în valoare de 342,34 milioane de lei, vor fi lansate pe SEAP pentru atribuirea contractelor de -lucrări rămase în Programul POS Mediu. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă