15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialContrabanda cu ţigari la Moraviţa

Contrabanda cu ţigari la Moraviţa

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, cetăţeni români şi sârbi, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În fapt, se retine că, în cursul anului 2011, invinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor cantităţi însemnate de ţigări, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către invinuita Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, invinuitul Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier 2 în cadrul Ambasadei Republicii Congo în Serbia.

Invinuiţii foloseau în acest scop un autovehicul apartinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră.

Ţigările erau depozitate în diverse locaţii din judeţul Timis, deţinute de către membrii grupării.

În noaptea de 12/13.06.2011, invinuita Bombeto Pascaline Esther a fost depistată in flagrant delict, in autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind gasită cantitatea de 18.500 pachete ţigari, introduse ilegal pe teritoriul tarii.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 9 perchezitii domiciliare in muninicipiul Timisoara si in judeţul Timis.

Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de politie din cadrul B.C.C.O. Timis.

Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus reţinerea pentru 24 de ore a invinuitei si a altor 3 invinuiţi, cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale şi faţă de ceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.

Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă