15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi rezultatele finale din Harghita

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi rezultatele finale din Harghita

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a crescut de la 12,2 la sută la 12,98 la sută în judeţul Harghita, în urma soluţionării contestaţiilor, transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentanţii Comisiei Judeţene de bacalaureat au declarat miercuri, că promovabilitatea în Harghita a crescut de la 12,2 la sută la 12,98 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit acestora, contestaţiile depuse de elevii harghiteni au fost soluţionate în Bistriţa-Năsăud.

Inspectorii şcolari harghiteni au spus că rezultatele obţinute de elevi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2011 sunt cele mai slabe din istoria acestui examen naţional derulat în judeţ de-a lungul timpului.

La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 1.100 de absolvenţi din care 168 nu s-au mai prezentat la examen, iar şase au fost eliminaţi după ce au fost surprinşi copiind.

În sesiunea din vară, în Harghita promovabilitatea a fost de 67,41 la sută.

Potrivit reprezentanţilor Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, în cursul zilei de duminică, au fost depuse 159 de contestaţii după cea de-a doua sesiune, 57 dintre candidaţi solicitând recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română, relatează Mediafax.

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat este de 12,2 în judeţul Harghita, faţă de 67,41 la sută cât s-a înregistrat în sesiunea de vară.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă