16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialConstructori de cavouri și pietre funerare, anchetați pentru evaziune fiscală. Concubina fiului...

Constructori de cavouri și pietre funerare, anchetați pentru evaziune fiscală. Concubina fiului lui Tamango, reținută

Evaziunea fiscală iese din pământ, la propriu. Polițiștii de la Investigarea Fraudelor au descoperit un prejudiciu de 8.000 de lei la bugetul de stat în cazul unor firme din București care construiau pietre funerare și cavouri. În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat 20.000 de euro. Concubina fiului celebrului lăutar Tamango, reținută pentru 24 de ore și propusă la arestare preventivă.

”La data de 27 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R., au descins în municipiul Bucureşti la locuinţele a trei lideri ai unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul construcţiilor funerare.

Poliţiştii au efectuat 4 percheziţii la locuinţele acestora şi la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, precum şi controale de specialitate la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2013, cei în cauză ar fi efectuat lucrări de construcţii funerare, în baza unor contracte de antrepriză, încasând contravaloarea acestora, făra a le înregistra în contabilitate şi fără a le declara la autoritatea fiscală competentă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 8.000 de lei în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Totodată, persoanele bănuite au predat, pe parcursul cercetărilor, 20.000 de euro, pentru recuperarea prejudiciului.

O femeie, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinută, urmând a fi prezentată magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. 

Conform unor surse apropiate anchetei, femeia ar fi concubilafiului celebrului lăutar Tamango. Fane Tamango și concubina sa dețin o firmă de construcții funerare în Cimitirul Metalurgiei.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

CCR a amânat pentru 3 iunie sesizarea ICCJ în legătură cu legea privind prelungirea insolvenţei

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 3 iunie, dezbaterile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea...

Revolut și Meridian Taxi au semnat un parteneriat pentru a crește flexibilitatea financiară a companiei care oferă servicii de mobilitate urbană

 Revolut Business și Meridian Taxi au încheiat un parteneriat care va contribui la creșterea flexibilității financiare a furnizorului de servicii de mobilitate urbană în...
Ultima oră
Pe aceeași temă