16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialConsiliul Local Zalău îşi protejează contribuabilii

Consiliul Local Zalău îşi protejează contribuabilii

Consilierii din Consiliul Local Zalău (CL) au votat în unanimitate ca în anul 2012 contribuabilii, persoane fizice sau juridice, să nu plătească mai mult pentru taxele şi impozitele către CL.

“Am hotărât să nu majorăm taxele şi impozitele locale deoarece suntem conştienţi de dificultăţile pe care le întâmpină majoritatea locuitorilor din municipiu, dar şi firmele care îşi desfăşoară activitatea în Zalău. Sigur că am avea nevoie de mai multe fonduri la buget, mai ales pentru cofinanţarea unor proiecte, dar perspectiva economică pe 2012, an în care vor fi îngheţate, în continuare, pensiile şi salariile, ne-a determinat să păstrăm taxele şi impozitele locale la nivelul anului 2011”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului.

Facilităţi pentru impozitele pentru clădiri şi terenuri

Consilierii au aprobat, totodată, şi unele facilităţi fiscale pentru anul 2012, printre care: reducerea de 5% pentru plata cu anticipaţie, până cel târziu în 31 martie, a impozitelor pe terenuri şi clădiri pe tot parcursul anului, reducerea de 5% pentru plata cu anticipaţie, până cel târziu în 31 martie, a impozitului pe mijloace de transport pe întregul an, precum şi reduceri cuprinse între 10-50% a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi terenul aferent pentru persoanele cu venituri reduse. Prin aceeaşi hotărâre au fost anulate creanţele fiscale din anul 2011 mai mici de 40 de lei.

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă