11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialConsiliul Europei vrea să interzică pălmuirea copiilor

Consiliul Europei vrea să interzică pălmuirea copiilor

Pălmuirea şi alte pedepse corporale aplicate copiilor trebuie să fie interzise în toate ţările europene, înainte ca acestea să devină adevărate probleme sociale sau de sănătate, a averizat joi, la Viena, Consiliul Europei (CoE), citat de Mediafax.

“Sperăm să avem o zonă liberă de orice pedeapsă corporală în toată Europa”, a declarat adjunctul secretarului general al Consiliului, Maud de Boer-Buquicchio, în cadrul unei conferinţe, de două zile, în capitala austriacă, asupra violenţelor la care sunt supuşi copiii.

Pedepsele corporale sunt, în prezent, interzise în 21 de ţări, dar ţări ca Franţa şi Marea Britanie sunt reticente cu privire la adoptarea unor asemenea legi, deoarece părinţii le consideră drept o intervenţie în sfera privată. “Trebuie să explicăm că autoritatea parentală nu este pusă în discuţie, şi nici necesitatea de a supune copilul disciplinării”, a spus de Boer-Buquicchio, care a subliniat că vizează violenţa utilizată pentru atingerea acestui scop, cerând părinţilor să utilizeze alte metode.
“Nu părinţii sunt cei care să aprecieze că o palmă este uşoară (…), pentru că percepţia copilului este cea care contează”, a adăugat ea.

“Umilirea, aspectul degradant al pedepsirii pot face mult rău şi pot avea consecinţe pe termen mai lung decât durerea fizică”, a subliniat de Boer-Buquicchio.

Cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, care promit democratizarea şi respectarea drepturilor omului, au redactat împreună cu reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE), Naţiunilor Unite (ONU) şi unor organizaţii nonguvernamentale, directive pentru încurajarea statelor, ca acestea să creeze o legislaţie pentru protecţia copilului.

De Boer-Buquicchio se teme că în ţările care se luptă pentru ieşirea din criza economică această temă va fi împinsă în plan secund. “Dacă aşa vor sta lucrurile, aceasta se va dovedi o viziune pe termen scurt. A se ocupa (de pedepsele corporale) atunci când vor fi devenit o problemă de sănătate sau socială, va costa mult mai scump”, a avertizat ea.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă