38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialConsilierul primarului Timișoarei a găsit vinovatul pentru prăbuşirea porţii de intrare în...

Consilierul primarului Timișoarei a găsit vinovatul pentru prăbuşirea porţii de intrare în oraș

Poarta de la intrare în Timişoara, care a omorât un tânăr de 24 de ani după ces-a prăbușit în timpul unei furtuni, a căzut din cauza unei bucăţi de acoperiş care a lovit construcţia, susține Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timişoarei.

El își susține argumentația într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a postat și câteva fotografii-argument.

„Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăţi de acoperiş aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare şi din poze, să fi fost şi lovită de bucăţile de acoperiş aduse de vânt! Fac această postare cu părere de rău pentru nefericitul eveniment, şi conştient că acum nu se poate da timpul înapoi pentru a fi evitat şi în acelaşi timp crezând cu tărie că o anchetă făcută de specialişti e obligatorie. Am postat astăzi pentru că, până la finalizarea anchetei, e important ca dacă există argumente concrete sau anumite dovezi e bine că publicul să le ştie”, a scris Cătălin Iapă, pe Facebook.

El presupune că „poarta a fost lovită de un acoperiş înainte de a pica”. „Imediat am mers acolo să văd dacă mai e rămas ceva în jur şi am găsit bucăţi de acoperiş pe o suprafaţă foarte mare atât înaintea porţii cât şi după poartă. Am făcut poze şi filmări şi puteţi vedea şi dumneavoastră.  (…) Este o poză în care apare concomitent stâlpul căzut la pământ şi o bucată de acoperiş foarte aproape de el, la nici 10 metri”, adaugă el.

În urma furtunii de duminica trecută, poarta de intrare în municipiul Timişoara, dinspre Lugoj, a fost luată de vântul puternic, care a bătut cu peste 90 de kilometri la oră şi a căzut peste o maşină în care se afla un tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc în urma incidentului. El avea 24 de ani şi era student în anul 6 la Facultatea de Medicină Dentară.

Poliţiştii din Timiş au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Lucrările de realizare a porții au fost finalizate în 2015 și au costat 56.000 de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă