16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialConsilier din Ministerul Sănătății, DEMIS după ce ar fi îndemnat absolvenți de...

Consilier din Ministerul Sănătății, DEMIS după ce ar fi îndemnat absolvenți de medicină să plece din țară

Consilierul secretarului de stat Dorel Săndesc din Ministerul Sănătății (MS), Benoni Țiganiuc, a fost eliberat din funcție, după ce, joi, le-ar fi spus mai multor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, cu care reprezentanții instituţiei avuseseră o întâlnire, să își vadă interesul și să plece din țară, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al MS, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Țiganiuc din funcția de consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc, “ca urmare a afirmațiilor domnului consilier după întâlnirea cu medicii participanți la concursul de rezidențiat”.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit joi cu un grup de absolvenţi ai facultăţilor de medicină care au obţinut punctaj de promovare şi nu au putut alege loc/post din cauza epuizării acestora.

În presă s-a scris că Benoni Țiganiuc, conducându-i pe absolvenți la finalul întâlnirii, le-ar fi spus să își vadă interesul și să plece să muncească în străinătate.

Reprezentanții Ministerul Sănătății spun că instituția “se delimitează de afirmațiile făcute de consilierul Benoni Țiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și reprezentanții medicilor”.

Conducerea MS a aflat de afirmațiile lui Țiganiuc din mass-media, se mai precizează în comunicat.

“Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătății a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluții pentru stoparea fenomenului migrației medicilor și asigurarea personalului medical necesar în unitățile sanitare publice”, a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă