20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialConservatorii Angelei Merkel înregistrează un regres important într-un scrutin regional - exit-poll

Conservatorii Angelei Merkel înregistrează un regres important într-un scrutin regional – exit-poll

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel a înregistrat duminică un regres important în cadrul unui scrutin regional, pierzând aproximativ nouă puncte în raport cu 2010, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne prezentate de televiziuni, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Cu 16 luni înaintea alegerilor legislative, opoziţia federală social-democrată (SPD), care critică politica de austeritate a lui Merkel, a păstrat cu uşurinţă landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania cu 18 milioane de locuitori, obţinând 38 la sută din voturi, cu patru puncte în plus în raport cu 2010.

CDU a obţinut circa 25,5 la sută din sufragii, cel mai slab scor al său în această regiune, centrul industrial al Germaniei, cu oraşe precum Koln sau Dusseldorf.

Coaliţia în exerciţiu SPD-Verzi ar urma să guverneze în continuare acest land, ecologiştii obţinând 12 la sută din voturi.

O explicaţie pentru acest vot nu era posibilă la închiderea urnelor, la 16.00 GMT (19.00, ora României). Toate sondajele naţionale arată un sprijin amplu al germanilor pentru politica de austeritate a coaliţiei conservatori-liberali aflată la putere la Berlin.

Liberalii de la FDP, partizani fervenţi ai austerităţii, au obţinut 8,5 procente în acest land, aproape triplu faţă de cele 3 procente cu care sunt creditaţi în sondaje la nivel naţional.

Noul partid contestatar al piraţilor îşi va face intrarea în Parlamentul celui de-al patrulea land, cu 8 la sută din sufragii.

În schimb, formaţiunea de extremă-stânga Die Linke îşi continuă regresul în peisajul politic german şi nu trece pragul de 5 la sută din voturile necesare pentru a avea deputaţi.

Cele mai citite

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Mihai Enache îl întreabă pe Nicușor Dan de unde îi vin banii pentru campania electorală. Ambii sunt candidați la Primăria Capitalei

Mihai Enache, președintele filialei AUR București și candidat la funcția de primar general, l-a întrebat insistent pe Nicușor Dan de unde îi vin banii...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....
Ultima oră
Pe aceeași temă